|
Filip Myslík

ENGERAU a PAPALALULU nadeľovali, TIKI TAKA a GPS sa vrátili na víťaznú vlnu

BRA

V ďalšom kole nebola núdza o góly. Strelecky sa darilo predovšetkým lídrovi skupiny A, ale aj prebudeným chalanom z Engerau Boys. Ďalší vynikajúci výsledok predviedlo Pergami, z nepríjemných prehier v minulom kole sa spamätali petržalskí chlapci z GPS i jeden z kandidátov na titul.

SKUPINA A

Prehra šlágra s TIKI TAKA neotriasla

Minulý týždeň dostal aktuálny vicemajster studenú sprchu od nováčika. Prvá prehra v sezóne mohla ofenzívne ladenému tímu iba pomôcť. Play-off sa blíži a vždy je lepšie, keď si mužstvo uvedomí nedostatky v základnej časti, v ktorej je ešte na chyby priestor. Prvý polčas bol ešte veľmi opatrný a vyzeralo to tak, že nepríjemná prehra z predchádzajúceho kola sa na hráčoch predsa len podpísala. V druhom polčase sme už ale opäť videli vynikajúci výkon korunovaný piatimi gólmi v sieti AS. Tri z nich strelil Martin Reisel, ktorý je s piatimi gólmi tretím najlepším strelcom mužstva. Tiki Taka nakoniec porazila AS 6:3. 


Zmena mena nepomohla

iClinic Cafe CF sa počas týždňa premenoval na Biely Balet CF. Madridistas ale kozmetická úprava názvu pred zápasom s horúcim kandidátom na zisk titulu nepomohla. V súboji s Papalalulu inkasovali až deväťkrát a pripísali si najvyššiu prehru v sezóne. Spadli na piate miesto tabuľky, napriek tomu majú stále šancu na postup do play-off. O poslednú miestenku zo skupiny A sa pobijú s GPS Ovsište, ktoré má po včerajšom výkone o dva body viac. Individuálnu štatistiku si v zápase s Bielym Baletom vylepšil predovšetkým Peter Lipa, ktorá strelil hetrik. So siedmimi gólmi v šiestich zápasoch je najlepším strelcom lídra.

Ovsište v Top 4

Petržalčania dostali v minulom kole poriadny výprask od Farmy Áčka a my sme boli zvedaví, ako na zahanbujúcu porážku zareagujú. Nakoniec sa im to podarilo nad očakávania. V súboji s FC Individuals jasne dominovali, súperovi nastrieľali päť gólov. Okrem vynikajúcej práce v ofenzíve sa im navyše podarilo udržať nulu a to sa v zápasoch malého futbalu cení dvojnásobne. GPS sa vďaka druhému víťazstvu v ročníku prepracovalo na štvrté miesto tabuľky, ktoré zaručuje účasť v play-off. Teraz sa na ňom plánuje udržať. 


SKUPINA B

Engerau vo forme!

V B skupine je to po reštarte súťaže oveľa zaujímavejšie. Fantastické výkony po prestávke predvádzajú najmä mužstvá Engerau Boys a Pergami Team. Engerau Boys sú doslova ako vymenení. Pred prerušením súťaže prehrali oba zápasy, po návrate na umelý trávnik ale trhajú jedného súpera za druhým. Casino Olympic a Decathlon porazili zhodne 4:0, tentokrát napli sieť dokonca deväťkrát! Ofenzívnu silu nováčika okúsilo tentokrát HUaHUaHE, ktoré sa po štvrtej prehre v rade ocitlo na poslednom mieste tabuľky. 


Pergami prekvapuje aj naďalej

Pergami Team pred sezónou nepatril k favoritom a preto ho môžeme považovať za najväčšie prekvapenie tejto náročnej sezóny. V úvodnom zápase nestačil na HUaHUaHE, odvtedy si ale pripísal štyri víťazstvá v rade a prepracoval sa na fantastické druhé miesto tabuľky. Pred dvomi týždňami dokonca partia okolo Martina Schwinghammera a Šimona Tibenského šokovala dovtedy suverénne AFT Wolves. Na lídra tabuľky stráca tri body, má však jeden zápas s MFC Metod k dobru. Chalanov z Pergami bude rozhodne zaujímavé sledovať. 

Posledný zápas nakoniec bez prekvapenia

AFT Wolves sa po minulotýždňovom gólovom predstavení rozbiehalo pomalšie. MFC Metod v prvom dejstve dokázal ubrániť ofenzívne ladených vlkov a do druhého polčasu išiel s nádejným výsledkom 1:1. Po zmene strán Wolves prepli na vyšší rýchlostný stupeň. V priebehu deviatich minút sa dostali do trojgólového vedenia. Metod ešte dokázal v 39. minúte stretnutia súboj mierne zdramatizovať, v poslednej desaťminútovke mal ale záverečné slovo Nikolas Ďuriš, ktorý dvomi gólmi v priebehu troch minút skompletizoval hetrik. Vlci napokon porazili MFC Metod 6:3. 



submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. RC Matej Babic 4 Gólov