|
Filip Myslík

Ďalšie zlyhanie majstra, šláger pre Papalalulu

BRA

Cez týždeň bolo naozaj na čo pozerať. Engerau Boys nadviazali na vynikajúci výkon z minulého kola a prenikli do prvej štvorky, AFT Wolves zareagovali na minulotýždňové zaváhanie najlepším možným spôsobom a nováčik Papalalulu poslal rivalom jednoznačný signál...

Farma pri chuti

Tretí najlepší tím minulého ročníka opäť potvrdzuje, že môže zamiešať karty a že s ním treba počítať. Okrem prehry v úvodnom kole s Papalalulu je Farma Áčka stopercentná. Po reštarte súťaže odohrali futbalisti Farmy prvý zápas a vynútená prestávka na nich vôbec nebola vidieť. Chalanom z Ovsišťa, ktorí v minulom kole dosiahli výborný výsledok zrazili hrebienok desiatimi gólmi. Strelecky sa darilo najmä Patrikovi Chamillovi a Matejovi Chudjakovi. Obaja strelili prvý hetrik v sezóne. 

Nováčik potvrdil kvality a prepracoval sa do čela

Dlhoočakávaný šláger Skupiny A mal prekvapivo jednoznačný priebeh. Papalalulu vynikajúcim tímovým výkonom vymazalo ofenzívne hviezdy Tiki Taka, ktoré sa v zápase dokázali presadiť iba dvakrát. Už v prvom dejstve si dokázali vicemajstri Slovenska z roku 2017 vybudovať trojgólový náskok. Dvakrát sa presadil Martin Jurkemik, pre ktorého to boli prvé zásahy v sezóne. Tiki Taka dokázali streliť krátko po zmene strán kontaktný gól. V 36. minúte ale opäť prehrávali o tri góly. Malú iskierku nádeje vykresal pre druhý najlepší tím minulého ročníka Voška. Na vyrovnanie už ale proti tak kvalitne organizovanému tímu veľa času neostávalo. Papalalulu si dokázali náskok udržať a v závere ešte poistili dôležité víťazstvo. Na 6:2 uzatvoril dvomi gólmi Mário Marko.

Individuals prišli v závere o dva body

Tretí zápas Skupiny A víťaza nespoznal. Lepšie sa vyvíjal pre FC Individuals, pre ktorých to bol prvý zápas po niekoľkomesačnej pauze. V prvom dejstve sa Individuals dostali do dvojgólového vedenia. Do čierneho sa trafili Michal Chalány a Tomáš Augustín. Viac gólov sa im streliť nepodarilo a nakoniec si nedokázali udržať ani vedenie. Po zmene strán znížil na 1:2 kanonier iClinic Café Dušan Pašek, pre ktorého to bol štvrtý gól v piatom zápase. V poslednej desaťminútovke vyrovnal na konečných 2:2 Patrik Korýtko. 

Vlkom pomohla facka

AFT Wolves v minulom kole zaskočilo výborne hrajúce Pergami, ktoré vlkom pripravilo prvú prehru v sezóne. Tá im paradoxne pomohla, pretože v stredu to už bolo staré známe AFT, ktoré sa neuspokojí so žiadnym náskokom a stále buší do plných. HUaHUaHE mali na rozdiel od vlkov minulý týždeň voľno a v zápase to bolo poriadne cítiť. Vlci im prakticky nepožičali loptu a hralo sa iba na ich polovici. Najlepší kanonier ročníka Emil Haladej strelil už v úvodnej 25-minútovke hetrik. Po zmene strán sa 23-ročný útočník úplne utrhol z reťaze a pridal ďalších 6 gólov. Predviedol najlepší výkon sezóny, Wolves napokon zvíťazili 12:2. 

Majster opäť bez bodu

Najväčším sklamaním sezóny, sú v tomto náročnom ročníku futbalisti Brothers. Minuloročný šampión prehral už tretí zápas a klesol na piatu pozíciu v tabuľke. Tentokrát nestačil na hráčov Casina Olympic. V prvom polčase to bola hra na jednu bránu. Hráči v modrom predviedli vynikajúci výkon a v podstate rozhodli o treťom triumfe v ročníku. Bratom strelili 5 gólov a boli na koni. Po zmene strán si už ale zrejme mysleli, že o víťazstvo nemôžu prísť a to sa im takmer vypomstilo. Brothers strelili tri góly, na vyrovnanie im už však neostal čas. 

Engerau Boys vo forme

Ďalšiu prehru Brothers dokonale využili Engerau Boys. Aj druhý zápas po reštarte vyhrali v pomere 4:0 a poskočili na štvrté miesto tabuľky. Ďalšie dva góly si do tabuľky strelcov pripísal Nicolas Pochylý. V porovnaní s Brothers a Casinom Olympic navyše Engeraus Boys odohrali o jeden zápas menej. V skupine B to bude ešte poriadne zamotané. 


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. EB Patrik Gajan 4 Gólov