|
Stanislav Chudík

Víťazom druhej sezóny E-TOP ligy vo FIFE 20 je Róbert siling77 Scherhaufer

Niké TOP Liga

Momentálna situácia bohužiaľ stále neumožňuje štart novej sezóny TOP ligy a aj preto sme pre hráčov pripravili druhú sezónu turnaja E-TOP ligy v hre FIFA20 na PS4. Druhej sezóny sa zúčastnilo až 80 hráčov.

80 účastníkov bolo rozdelených do šestnástich päťčlenných skupín, z ktorých postupovali do vyraďovacej časti prví dvaja. Celkovo sa tak odohralo v základných skupinách až 160 zápasov. 16-finálové, 8-finálové a 4-finálove duely sa hrali na dva víťazné zápasy a následne semifinále a finále, resp. zápas o 3. miesto sa hrali na tri víťazné zápasy. Tretie miesto v turnaji obsadil Martin „Zoldy2“ Žoldák, ktorý v zápase o tretie miesto porazil Matúša „KOKOLUmatusrivo“ Krivošíka.

 

Prvým finalistom druhej sezóny E-TOP ligy sa stal Róbert „siling77“ Scherhaufer, ktorý postúpil zo základnej skupiny G s troma výhrami a jednou porážkou. Následne si vo vyraďovacích bojoch poradil s hráčmi „kodynoo“, Juhy333, vasilenko12 a v semifinále so spomínaným Martinom „Zoldy2“ Žoldákom. Druhým finalistom sa stal Adrien „ado197197“ Kľúčovský, ktorý si počas celého turnaja pripísal taktiež iba jednu prehru v základnej skupine s hráčom „Kimoalam1“. V napínavom finále, v ktorom neskorší víťaz prehrával už 2:0 na zápasy, sa Robovi podarila skvelá otočka a dokázal obrátiť nepriaznivý vývoj na 3:2 vo svoj prospech.

 

Všetkým hráčom, ktorí sa zúčastnili druhej sezóny E-TOP ligy ďakujeme za ich účasť v turnaji. Pre víťaza máme pripravenú trofej za výhru a balík energie od nášho partnera RedBull.

 

Rozhovor s víťazom

 

Robo dovoľ nám pogratulovať k výhre v turnaji. Ako by si zhodnotil svoje účinkovanie?

Ďakujem. Ja som hlavne rád že som si mohol zahrať tento turnaj a zmerať svoje schopnosti s ďalšími hráčmi. Bol to fajn týždeň.

Do vyraďovacích bojov si postúpil z druhého miesta v skupine. Očakával si, že sa ti podarí prebojovať do finále?

Očakávania som nemal žiadne, v prvej fáze som to hral najmä pre zábavu, neriešil som výsledky. Posúvaním sa v turnaji do ďalších kôl som sa ale na hru začal viac sústrediť, pretože súperi boli čím ďalej kvalitnejší. 

Vo finále si prehrával už 2:0 na zápasy. Čo si zmenil vo svojej hre, že sa ti podarilo nepriaznivý stav obrátiť?

Finále bolo extrémne dlhé a náročné, chcem pochváliť svojho súpera za predvedenú hru. Prehrával som síce 0:2, medzitým jeden zápas som vyrovnal v poslednej minúte aspoň na remízu zo stavu 1:3, ale kto pozeral videl, že tie zápasy boli veľmi o efektivite ktorú mal super tieto zápasy oveľa lepšiu. Aj keď som bol už dosť unavený cítil som, že nie som horší hráč, postupom času sa mi podarilo súpera lepšie prečítať, už nebol tak efektívny, tým pádom prišli aj pozitívne výsledky. 

Môžeme sa na teba tešiť aj v nasledujúcich turnajoch vo FIFE20?

Záleží v akom časovom intervale budú ďalšie turnaje možno si dám chvíľu pauzu a možno nie. Uvidím ako to budem cítiť

submenu

Tabuľka

Business League (BUS) Business League
# Tím Z Skóre Body

štatistiky

Business League (BUS) Business League