|
Stanislav Chudík

Víťazom prvého ročníka E-TOP ligy vo FIFE 20 sa stal Tomáš fyzik7 Bauer

Niké TOP Liga

Počas obdobia, kedy je štart novej sezóny TOP ligy v nedohľadne, z dôvodu opatrení voči ochoreniu COVID-19, sme pre Vás zorganizovali turnaj E-TOP ligy vo FIFE20. Prvého turnaja sa zúčastnilo 32 účastníkov.

32 účastníkov bolo rozdelených do ôsmych štvorčlenných skupín, z ktorých postupovali do vyraďovacej časti prví dvaja. Osemfinálové a štvrťfinálové dvojice hrali duely na dva víťazné zápasy. Semifinále a následné boje o medaily sa hrali až na tri víťazné zápasy.  Tretie miesto v turnaji obsadil Maťo JuniorSVK Slovák. Svoje zápasy hral za Paris Saint-Germain. Základnou skupinou prešiel bez prehry, keď zaknihoval tri výhry s celkovým skóre 23:5. Svojho premožiteľa našiel až v semifinále, kde ho porazil buroo13. Smeroval tak do boja o bronz, kde sa stretol s hráčom pod nickom Luisito994. V boji o tretie miesto hranom na tri víťazné zápasy už nezaváhal a raduje sa tak z celkového tretieho miesta.

Prvým finalistom sa stal zástupca TOP ligy v Trnave Oliver buroo13 Burian, ktorý hral za tím turínskeho Juventusu.  V základnej skupine nenašiel žiadneho premožiteľa a so skóre 20:3 postúpil z prvého miesta do vyraďovačky. V nej prehral jeden zápas v semifinále, ale aj tak postúpil do finále po výsledku 3:1 na zápasy. Vo finále ho čakal hráč Tomáš fyzik7 Bauer, ktorý hral svoje zápasy za FC Barcelonu. Fyzik7 v základnej skupine tiež nenašiel premožiteľa a postúpil so skóre 10:2. Z osemfinále postúpil po výsledku 2:1 na zápasy. Vo zvyšných zápasoch už premožiteľa nenašiel. Štvrťfinále, semifinále aj finále zvládol na výbornú a môže sa tak radovať z víťazstva v prvom turnaji E-TOP ligy vo FIFE20.   

Rozhovor s víťazom

Ako by si zhodnotil tvoje pôsobenie v turnaji?
Svoje pôsobenie v turnaji by som nemohol zhodnotiť inak ako pozitívne, keďže som dokázal vyhrať vo všetkých zápasoch až na jeden.

Ktorý zo súperov/ zápasov bol pre teba najnáročnejší?
Ťažko povedať ktorý súper alebo zápas bol pre mňa najťažší. Od semifinále to už nebolo také jednoduché, aj keď to možno na prvý pohľad tak nevyzerá. Finále bolo najnervóznejšie.

Prečo si si za svoj tím zvolil Barcelonu?
Barcelonu som si vybral len kvôli Messimu, ktorý je na pozícii stredného ofenzívneho záložníka neuveriteľný. Nie som fanúšik Barcelony, ale Manchestru United, ale zaň by som vo FIFE nikdy nehral (smiech). Keby idem hrať ešte raz, už by som zvolil iné mužstvo.

Môžeme sa na teba tešiť aj v ďalšom turnaji? Ak áno, aký bude tvoj cieľ?
To, či sa zúčastním ďalšieho turnaja ešte neviem, v najlepšom treba prestať (smiech). Keby sa rozhodnem znovu hrať, tak by som určite chcel obhájiť titul.

submenu

Tabuľka

Business League (BUS) Business League
# Tím Z Skóre Body

štatistiky

Business League (BUS) Business League