|
Redakcia

Kolo plné prekvapení (súhrn 3. kola nadstavby)

BRA

Nadstavbová časť 1. Niké TOP Ligy sa preklopila do svojej druhej polovice a diváci na Mladej Garde boli svedkami viacerých výsledkov, ktoré by sa dali označiť za prekvapujúce.


V prvom zápase nastúpil líder tabuľky Papalalulu proti Pečienkárom. Prvé slovo v zápase mali Pečienkári, ktorí išli zásluhou Stančíka v 16. minúte do vedenia 1:0. Papalalulu ale dokázali odpovedať takmer okamžite. O minútu neskôr bol stav 1:1 a v nasledujúcich 6 minútach favorit vsietil ďalšie dva zásahy. Polčasový výsledok bol teda 3:1 v prospech Papalalulu. Druhý polčas patril najmä Kovašichovi z Papalalulu, ktorý sa dokázal presadiť 4 krát, vďaka čomu si vyslúžil miesto v ideálnej zostave kola. Pečienkári boli schopní priebežne kontrovať, no konečnej prehre 4:8 zabrániť nedokázali. Papalalulu tak natiahlo šnúru bez prehry v tejto sezóne.

Prekvapenie číslo 1 sa zrodilo v zápase medzi Engerau Boys a Sťahovaním Bleskovka. Po prvom polčase všetko nasvedčovalo tomu, že Engerau si odnesú 3 , nakoľko viedli 2:0. No Bleskovka ich dokázala bleskovo zaskočiť v úvode druhého dejstva, kedy sa presadili až 3-krát. Záverečná snaha Engerau v gól nevyústila, a tak si Bleskovka odnáša z tohto zápasu 3 za cenné víťazstvo 3:2.

V treťom a poslednom zápase v skupine Road to Final 4 proti sebe nastúpili húževnatí AFC Oravan proti Tiki Taka. Prvé dejstvo patrilo Oravanu, ktorý poslal do vedenia Chorvát v 11. minúte a v 23. zvyšoval na 2:0 Košút. V druhom polčase sa očakával nápor zo strany Tiki Taka, no opak bol pravdou. Chorvát dosiahol hattrick v druhom polčase (celkovo 4 góly), čím sa stal Šintrom Týždňa. Tiki Taka nepomohli ani dva zásahy Valašika a obhájca titulu sa musel pred súperom skloniť po pomerne vysokej prehre 2:7.

Matúš Košút, AFC Oravan

"Z nášho pohľadu sa jednalo o zrejme najlepší zápas tejto sezóny, prišli sme vo veľmi dobrom zložení a ukázalo sa to aj na ihrisku, do úvodného gólu bol zápas vyrovnaný a oba tímy mali viaceré príležitosti otvoriť skóre, avšak ako prvým sa to podarilo nám a od toho momentu sme mali zápas pod kontrolou, pokračovali sme vo vytváraní šanci, dobre sme bránili a taktiež pridali viacero gólov. Veríme, že tento zápas a výkon nás prebudí a po nevydarenom štarte nadstavbovej časti nakoniec splníme náš cieľ, ktorým je top 4."

Skupina o udržanie sa mala zaujímavý úvod, v ktorom proti sebe nastúpili AFT WolvesDúbravka Punchers. Dúbravka išla pomerne rýchlo do vedenia 3:0, už v 9. minúte. Za vlkov dokázal kontrovať Hunčík, no prvé dejstvo išlo na účet Punchers, ktorí viedli 4:2. Druhý polčas by sa dal zobrať z dvoch uhlov pohľadu. Kolaps obrany Punchers, alebo útočná smršť Wolves. Dôvod? AFT Wolves dokázali druhý polčas vyhrať 7:1 a teda aj celý zápas v pomere 9:5.

Jakub Barniak, AFT Wolves

Do zápasu sme mali veľmi zlý vstup čo sa ukázalo aj na výsledku v prvom polčase ktorý sme prehrali 2:4. Nepremenili sme viacero šancí a súperovi sme dovolili streliť zbytočné góly. Našťastie po polčase sme sa zobudili a konečne sme začali premieňať šance a zápas sme otočili. Do zvyšku sezóny nemôžme hrať tak ako to bolo v prvom polčase ak chceme pomýšľať na udržanie sa v lige.

Zápas medzi PartnersFC Nealko predpovedal vyrovnaný priebeh a od pravdy nebolo ďaleko. Prvý polčas priniesol iba jeden gól. Za Partners sa v 21. minúte presadil Suchánek a výmena strán teda prebiehala za stavu 1:0 pre "červených". Vstup do druhého polčasu patril taktiež prvým menovaným, ktorí v 39. minúte viedli už 3:0. Nealko síce odpovedalo dva krát, no medzi tým ešte jeden gól inkasovali, a tak na tabuli po záverečnom hvizde svietil výsledok 4:2 v prospech Partners.

Posledný zápas skupiny o udržanie sa mal označenie 6-bodový. Stretli sa v ňom Western CampReal Coholics. Prvé dejstvo prinieslo šance na oboch stranách, no tímy vstupovali do druhého dejstva za stavu 1:1. Druhý polčas bol jednoznačnou záležitosťou zo strany Realu, ktorý ho vyhral hladko 4:0 a celý zápas 5:1. Po tejto výhre sa Real Coholics posunul na čelo skupiny.


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. Summer league
# Tím Z Skóre Body
1. DEF Defenders 2 17:1 6
2. KMF Miloslavov 2 8:5 6
3. SHA Shadows 2 14:7 3
4. FEB Farma EB B 2 7:10 3
5. RC Real Coholics 2 5:11 0
6. BA BA advokáti 2 4:21 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. Summer league
1. DEF Orion Pastucha 7 Gólov
2. KMF Lukáš Banyár 3 Gólov
3. DEF Andrej Tomaštík 2 Gólov
4. SHA Oliver Spišiak 2 Gólov
5. DEF Richard Hanák 2 Gólov
6. SHA Šimon Held 2 Gólov
7. RC Samuel Baláž 2 Gólov