|
Redakcia

Koniec neporaziteľnosti Tiki Taka, Real Coholics s gólovou smršťou (súhrn 2. kola nadstavby)

BRA

Nadstavbová časť Niké TOP Ligy má za sebou druhé kolo. Poďme sa pozrieť ako to na Mladej Garde vyzeralo, kto prekvapil a kto naopak zaostal za očakávaniami.


Sťahovanie Bleskovka nastúpila proti húževnatému tímu AFC Oravan v zápase, v ktorom išlo naozaj o veľa. Veď tímy delili iba 2 na štvrtom mieste, zaručujúcom účasť vo FINAL 4, respektíve na piatom nepostupovom. Prvý polčas bol v prvom rade bojovný a tvrdý, čoho výsledkom bol jeden gól Bleskovky a až 3 žlté karty, ktoré rozhodca ukázal. (2 Bleskovka, 1 Oravan). Prvé dejstvo sa teda skončilo výsledkom 1:0 pre Bleskovku. Kto v druhom polčase čakal drámu až do posledných minút, ten sa mýlil. Sťahovanie sa dokázalo v priebehu prvých 12 minút polčasu presadiť až 3-krát a prakticky bolo po zápase. Za Oravan sa presadil iba Slivka a posledné slovo mal Klein z Bleskovky, ktorý uzatvoril konečné skóre 5:1 v prospech svojho tímu. Bleskovka sa teda posúva na 4. priečku, s 1-bodovým náskokom pred Oravanom.

Oliver Slivka, AFC Oravan

"Do zápasu sme šli s oklieštenou zostavou a v závere stretnutia to bolo cítiť. V úvode sme mali pár vyložených šančí, ktoré sme nevyužili a práve naopak súper tie svoje využil. V druhom polčase sme si vytvorili málo šancí a na tom budeme musieť popracovať. Verím, že v ďalšom zápase bude výkon lepší a pripíšeme si 3 do tabuľky."

Engerau Boys boli pred zápasom proti Pečienkárom miernymi favoritmi, čo potvrdil ich strelec Hečko už v 9. minúte (1:0). Na druhej strane Rybanský bol proti, a tak sa Pečienkárom podarilo vyrovnať a strany sa menili za stavu 1:1. Úvod druhého polčasu mal identický priebeh ako ten prvý. V 31. minúte dával Hečko na 2:1 pre Engerau, na čo o minútu neskôr odpovedal Rybanský z Pečienkárov (1:1). Záver zápasu patril petržalčanom, ktorí dvoma gólmi naklonili misky váh na svoju stranu a súpera už k ničomu nepustili. Konečný výsledok? 4:2 pre Engerau Boys, ktorí sú naďalej bez prehry.

Andrej Skaloš, Pečienkári

"V dôležitom zápase nadstavby nám chýbalo viacero rozdielových hráčov, čoho výsledkom bola prehra 2:4. Vpredu sa nám nedarilo podržať loptu a napriek tomu, že sme dlho držali remízový stav, nakoniec odchádzame bez bodového zisku. Na druhej strane treba povedať ,že nás súper prestrieľal a o ten 1-2 góly bol lepší."

Tiki Taka proti Papalalulu. V tomto zápase je odjakživa ťažké predpovedať jeho priebeh, a tak tomu bolo aj tentokrát. 3. minúta a Bielčík poslal Tiki Taka do vedenia, na čo dokázali odpovedať Lipa a dva krát Javnický a razom bol výsledok 3:1 v prospech Papalalulu, ktorým patril aj úvod druhého dejstva. V prvých 11 minútach sa presadili Kovašich,  Javnický, ktorý uzatvoril hattrick a Slanina. To už hráči Papalalulu viedli vysoko 6:1 a hráči Tiki Taka sa museli vysporiadať s niečím, čo už dlho nezažili. 11 minút pred koncom im vykresal nádej Pálka gólom na 2:6. No koncovka patrila Haladejovi z Papalalulu, ktorý si zapísal dva presné zásahy. Papalalulu tak dokázalo obhajcu titulu poraziť rozdielom triedy a to 8:2.

Martin Reisel, Tiki Taka

"Pocity zo zápasu sú zmiešané nakoľko sme sa na tento zápas tešili. Celé sa nám to zosypalo už počas skladania zostavy, nevedeli sme sa poskladať a počet 6+1 na taký tým ako je Papalalulu nestačí. Musíme sa určite zamyslieť nad dochádzkou pretože tak potom vyzerajú aj naše posledné zápasy."

Na výhru čakajúca Dúbravka Punchers nastúpila proti nováčikovi súťaže Partners. Úvod vyšiel lepšie druhým menovaným, za ktorých sa v 3. a 5. minúte presadil Svatík. Dúbravka sa ani nenazdala a razom bolo 2:0 v prospech súpera. Do polčasu sa za Punchers presadil Penxa a jeho tím išiel do druhehého dejstva s jednogólovým mankom (1:2). Druhý polčas išiel jednoznačne na konto Partners, ktorí vyhrali v konečnom súčte 4:1.

Prvý zápas medzi Realom CoholicsFC Nealkom skončil v základnej časti pomerne prekvapivou remízou 6:6. Tento krát to bola ale úplne iná káva. Real dokázal Nealko deklasovať 18:0, čo je najvyššia výhra v prvej lige za posledné sezóny. Exceloval najmä 7-gólový Hoffman, ktorý je vďaka tomuto počinu na čele strelcov ligy.

Lukáš Juras, Real Coholics

"18:0 asi hovorí za všetko, poučili sme sa z nášho prvého stretnutia v základnej skupine a do zápasu sme išli naplno a súpera sme nepodcenili. Myslím, že kvalita na nasej strane sa jasne ukázala a chalani si z chuti zastrieľali. Dúfam, že si takúto u prenesieme aj do ďalších zápasov."

Western Camp sa v poslednom zápase stretol s tímom AFT Wolves. Prvý polčas bol plný akcie, pričom Angelovič z Western Campu sa ukázal ako kľúčová postava na ihrisku. Jeho schopnosť presadiť sa v útoku bola evidentná, keď strelil dva góly, prvý na 1:0 a neskôr aj na 2:1. Wolves však ukázali odolnosť, keď Gemainer vyrovnal stav v 15. minúte na 1:1, čo krátko na to opäť zmenil Angelovič svojím druhým gólom. Prvý polčas tak skončil výsledkom 2:1 v prospech Western Campu. Druhý polčas bol v porovnaní s prvým o niečo menej dynamický, čo sa týka skórovania, ale nechýbala dôležitá akcia. Jediný gól v tomto polčase zaznamenal Meliš z Western Campu, ktorý svojím presným zásahom zabezpečil konečný výsledok 3:1.

Peter Šiko, Western Camp

"Opäť raz sme nastupovali do zápasu v oklieštenej zostave, avšak podarilo sa nám zvíťaziť, číže pocity sú fajn. Spokojní môžeme byt s našou medzihrou a peknými gólmi. Taktiež v obrane sme podali solídny výkon. O čom svedčí iba jeden inkasovaný gól. Do ďalšieho zápasu musíme zlepšiť koncovku, keďže veľa šancí sme nepremenili."

 


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. Summer league
# Tím Z Skóre Body
1. DEF Defenders 2 17:1 6
2. KMF Miloslavov 2 8:5 6
3. SHA Shadows 2 14:7 3
4. FEB Farma EB B 2 7:10 3
5. RC Real Coholics 2 5:11 0
6. BA BA advokáti 2 4:21 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. Summer league
1. DEF Orion Pastucha 7 Gólov
2. KMF Lukáš Banyár 3 Gólov
3. SHA Šimon Held 2 Gólov
4. RC Samuel Baláž 2 Gólov
5. SHA Mikuláš Józsa 2 Gólov
6. SHA Vladimir Papko 2 Gólov
7. SHA Šimon Peter Rúsek 2 Gólov