|
Redakcia

O zostave v skupine o titul je rozhodnuté (súhrn 5. kola)

BRA

Niké Top Liga mala na programe 5. kolo, ktoré bolo posledným v rámci základnej časti. Viaceré tímy bojovali o účasť v skupine o titul a na Mladej Garde sa bolo na čo pozerať.


AFT Wolves zvíťazili nad FC Nealko 4:0 v zápase skupiny A. Hlavnými strelcami boli Dominik Hunčík, Radovan Valentín a Jakub Hudec. Už do polčasu Wolves viedli 3:0 vďaka gólom Hunčíka (4'), Valentína (10') a Hudeca (11'). Valentín zapečatil výhru ďalším gólom v 34. minúte. Hostia sa strelecky nepresadili a výsledok odráža dominantný výkon vlkov počas celého zápasu.

Jakub Hudec, AFT Wolves

    V oklieštenej zostave ale o to lepší výkon. Jeden z najlepších túto sezónu. Bola to hra, ktorá mala parametre z jesene a tohto by sme sa chceli držať po zvyšok sezóny.

V druhom zápase potrebovali Pečienkári vyhrať nad doposiaľ nezdolanými Engerau Boys, aby si zabezpečili účasť v skupine o titul a nemuseli čakať na výsledok posledného zápasu tejto skupiny. Prvý polčas zápasu sa skončil výsledkom 1:1. Počas zápasu zaujali najmä Matej Turňa s dvoma gólmi za Pečienkárov a Larion Menyhárt s dvoma gólmi za Engerau Boys. V druhom polčase viedli Engerau Boys 4:2, na čo dokázali Pečienkári odpovedať dva krát v priebehu posledných 5 minút. Zápas skočil napokon nerozhodne 4:4 a Pečienkári museli čakať na výsledledok Realu Coholics proti Tiki Taka vzľadom na účať v skupine o titul.

Andrej Skaloš, Pečienkári

    V poslednom kole základnej časti sme 3x neudržali vedenie v zápase a po remíze 4:4 pripisujeme do tabuľky 1 bod. Vzhľadom na priebeh je remíza zrejme spravodlivá, v závere sme to mohli strhnúť na svoju stranu ako my, tak aj chalani z Engerau. Herne to určite nebol náš najvydarenejší zápas, vzadu nás viackrát podržal Erik Rybanský. Teší nás však splnenie základného cieľa, ktorým bol postup do TOP 6. V najbližších týždňoch nás teda čakajú napínavé súboje proti najlepším tímom malého futbalu v BA.

Mário Topor, Engerau Boys

    Naše pocity zo zápasu zmiešané. Tak ako sme mohli prehrať , tak sme mohli aj vyhrať. Športovo musíme uznať že remíza pre obe strany je spravodlivá. Súper bol kvalitný čo sme aj očakávali , ale my sme nepredviedli ideálny výkon s ktorým by sme mohli byt spokojný. Spokojný z našej strany sme boli že sme opäť sa nevzdali a dokázali hrať do samotného záveru. Prehrávali sme 2:4 a spätne kebyže sa pozriem v takomto stave sme sa rozsypali a prehrali. Však v poslednom obdobi sme vytrvalý a makáme do konca čo nám bolo odmenou v podobe rýchlych dvoch gólov a vyrovnanie na 4:4. Kúsok šťastia mohli sme urvat aj všetky tri. Ale pozitívne ostáva že na jar sme nenašli zatiaľ premožiteľa. Zlepšiť musíme už tradične efektivitu v zakončení. Po tomto zápase určite aj väčšiu koncentráciu a pripravenosť na zápas. A do bojov v TOP6 vyhnúť sa maličkým chybám ktoré budú rozhodovať lebo už ľahké súpera niet. Tešíme sa na tieto kvalitne zápasy ktoré nás vhodne pripravia aj na letné MSR.

Real Coholics čelil Tiki Taka v kľúčovom zápase, kde potrebovali zvíťaziť, aby postúpili do skupiny o titul. Prvý polčas skončil 1:2 pre obhájcu titulu a patril im aj koniec toho druhého, kedy odskočili na dvojgólový rozdiel (1:3). Na to dokázal v zápätí odpovedať Ferleťák z Realu, no k vyrovnaniu už neprišlo. Tento zápas tak po výsledku 2:3 znamenal koniec možností Real Coholics na postup.

Martin Reisel, Tiki Taka

    Pocity zo zápasu su určite pozitívne , prišli sme v oklieštenej zostave, získali 3 a skončili prví po základnej časti, čo viac dodať ?! S výkonom chalanov som spokojný ukázali srdiečko a bojovnosť. Nie je čo dodať.

V gólovo bohatom zápase skupiny B medzi Dúbravkou Punchers a Papalalulu dominovali druhí menovaní. Exceloval najmä Juraj Kovašich z tímu Papalalulu svojím hetrikom. Dúbravka Punchers, napriek snahe, čelila nebezpečným útokom modro-bielych, čo sa prejavilo na vyššom počte inkasovaných gólov a konečnému výsledku 7:4 v prospech Papalalulu.

V zápase medzi Sťahovaním Bleskovka a PARTNERS, sa oba tímy prezentovali v prvom dejstve najmä kvalitnou robotou v defenzíve. V prvom polčase sa Bleskovka ujala vedenia už v 2. minúte vďaka gólu B. Viteka, a udržiavala si náskok 1:0 až do prestávky. V druhom polčase sa tempo zápasu zvýšilo, ale na jeho konci na tabuli svietil výsledok 4:3 v prospech PARTNERS.

V zápase medzi AFC Oravan a Western Camp, kde AFC Oravan zvíťazil s konečným skóre 7:4, sa vynikajúcim výkonom prezentoval Filip Christopher Mäsiar z AFC, ktorý strelil hattrick. Prvý polčas skončil 2:1 v prospech AFC Oravan a v druhom polčase sa prejavila útočná sila oboch tímov, kde padlo dokopy až 8 gólov. Viac ich strelili hráči Oravanu ktorí definitívne rozhodli o výsledku zápasu 7:4. AFC Oravan sa umiestnil na 2. mieste skupiny B a jednoznačne mu patrí ocenenie prekvapenie sezóny.

Šimon Mydlár, AFC Oravan

    Posledný zápas skupiny bol pre nás ako aj pre Western kľúčový, obom nám išlo o postup, nám stačila remíza a Western musel vyhrať. Čiže o súboje a dobrú atmosféru nebolo núdze. Zápas začal lepšie pre nás, keď sme z dvoch príležitosti vyťažili maximum a súper zostal zaskočený. Súper z viacerých šancí dokázal vyprodukovať len jeden gól. Ešte pred prvým hvizdom sme mohli viesť opäť o dva góly, no Branický neprekonanou penaltou tak nespravil. (2:1) Po výmene strán sa po naších dvoch chybách súper dostal na koňa a skóroval v rýchlom slede 3-krát a zrazu bolo 2:4. No my sme neprestali hrať a stálym napádaním sa nám podarilo rýchlo skórovať a to hneď 3-krát v podaní Filipa Christophera Mäsiara. Na konci už súper musel otvoriť, no skórovať nedokázal, naopak, nám sa podarilo ešte skórovať a dať tak poistku pred posledným hvizdom rozhodcu.

Dalibor Gonda, Western Camp

    V našom kolektíve prevláda sklamanie z nevydareného zápasu, ktorý sme mali vo svojich rukách. Bohužiaľ aj napriek tomu že sme vyhrávali o 2 góly sa nám nepodarilo dotiahnuť ho do víťazného konca. Aspoň kúsok nás môže tešiť to, že v zápase, do ktorého vstup bol z našej strany nekoncentrovaný, sme sa dokázali vzomknúť a otočiť skóre. Bohužiaľ ani to nestačilo na víťazstvo. Zlepšiť musíme vstup do zápasov a koncentráciu počas celého zápasu.

 


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 3. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. GOB GPS B 5 19:10 12
2. FCF FC Foxes 5 20:12 10
3. SMR SMER 5 24:11 9
4. GOK Good Kompany 5 15:16 9
5. RCB RCB 5 13:26 3
6. SWI Swiss RE 5 9:25 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 3. TOP Liga
1. SMR Samuel Mojzis 6 Gólov
2. SMR Rinor Ljama 5 Gólov
3. GOK Kamil Bašista 5 Gólov
4. FCF Dominik Ivan 5 Gólov
5. SMR Juraj Čech 4 Gólov
6. FCF Patrik Kolek 4 Gólov
7. GOB Thomas Issa 4 Gólov