|
Redakcia

Nádej umiera posledná (súhrn 4. kola)

BRA

Štvrté kolo znamenalo pre niektoré tímy poslednú šancu udržať si nádej na účasť v skupine o titul. Niektorým sa podarilo ju využiť, na druhej strane pre ktorých nádej zhasla.


V skupine A prišiel pomerne nečakaný výsledok hneď v prvom zápase medzi FC Nealko a Realom Coholics. V obrane nevýrazný Real neudržal polčasové tesné vedenie 5:4, v zápase umožnil hosťom skórovať až 6 krát a na konci sa tímy rozišli za stavu 6:6.

Tomáš Gelinger, FC Nealko

Z prvého bodového zisku v 1. lige máme pochopiteľne radosť, ale boli sme blízko aj k prvému víťazstvu. Z oboch strán to bol divoký zápas, nám sa konečne podarilo presadiť sa v útoku, ale v obrane máme ešte čo zlepšovať. Stále musíme pracovať na dôraze, komunikácii na ihrisku a byť počas celého zápasu koncentrovaní, sústrediť sa na správne riešenia jednotlivých situácií. Len tak sa budeme zlepšovať. 

 

6-bodový zápas. Taký status dostal súboj Pečienkárov proti AFT Wolves. Prví menovaní súpera nepustili v prvom polčase takmer k ničomu a strany sa menili za stavu 3:0. V druhom polčase sa skóre menilo až 5 krát, no vlci dokázali iba kozmeticky upraviť výsledok, ktorým bola výhra Pečienkárov 5:3. To znamená, že Wolves po tejto prehre prišli o teoretickú šancu účasti v skupine o titul.

Dejan Súkala, AFT Wolves

Všetko bolo zlé. Hrali sme komplikovane, chceli sme hrať to, čo nevieme hrať. A to nás dostalo nakoniec do bojov o záchranu. Súper bol na druhú stranu kvalitný.

Andrej Skaloš, Pečienkári

V "6 bodovom" zápase proti AFT Wolves sme išli od začiatku za víťazstvom a vďaka tímovému výkonu dotiahli zápas do úspešného konca. Počas celého zápasu sme dobre kombinovali a zároveň boli ochotní behať a presúvať sa so súperom. Po najlepšom výkone v prebiehajúcej sezóne teda pripisujeme do tabuľky veľmi dôležité 3 a pred posledným kolom máme všetko vo svojich rukách. Chalanom z Wolves ďakujeme za slušný a férový zápas vo výbornom tempe a pochvala patrí aj rozhodcovi.

 

Posledným zápasom na programe skupiny A bol pikantný súboj prvých Engerau Boys proti o skóre druhým Tiki Taka. Tiki Taka viedla cez polčas vďaka gólom Ládyho a Dolníka 2:0. Druhý polčas bol azda najzaujímavejším polčasom celého kola. Engerau Boys v priebehu 20 minút otočili zápas, kedy sa presadili 4-krát za sebou. Tri minúty pred koncom teda viedli 4:2. V tom momente sa Bielčík z Tiki Taka rozhodol, že to nenechá len tak a v nadstavenom čase dokázal dvoma gólmi zachrániť pre svoj tím aspoň bod za remízu 4:4

Adam Gála, Engerau Boys 

Pocity zo zápasu také zmiešané pretože sme boli veľmi blízko k zisku troch bodov, ale zas na druhej strane to bol veľmi vyrovnaný a kvalitný zápas a myslím si že remíza je zaslúžená pre obe strany. Určite by som vyzdvihol výkon nášho celého mužstva v druhom polčase, kde sme otočili zápas v náš prospech a ukázali že máme veľkú kvalitu. Škoda len toho že sme nezvládli ten záver a premárnili sme dvojgólové vedenie 4 minúty dokonca. Musíme zlepšiť bránenie z prvého polčasu a určite zlepšiť premieňanie šancí pretože to, čo my zahadzujeme už nie je ani vtipné.

Martin Reisel, Tiki Taka

Pocity po zápase máme zmiešané, prvý polčas bol podľa našich predstáv, dávali sme si pozor na silné stránky Engerau boys, plus sme dali pekné góly. Cez polčas sme si povedali aby sme ostali stále koncentrovaní hrali svoju hru. No nakoniec sa nám to celé zosypalo v priebehu 10tich minút. Čo sa týka priebehu zápasu tak športovo musíme uznať že remíza je zaslúžená , mohli sme vyhrať ale takisto sme mohli aj prehrať. S čím sme boli spokojní? Určite s prvým polčasom kde sme to takticky výborne zvládli. Do ďalšieho zápasu musíme zlepšiť koncentráciu počas celého zápasu.

 

V skupine B púta pozornosť predovšetkým nováčik AFC Oravan, ktorý nastúpil proti PARTNERS.

V prvom polčase dal Oravan všetkých 5 gólov, pričom skóre bolo 4:1. Aj vlastné góly sa občas prihodia... V prvých desiatich minútach druhého polčasu pridali ďalšie tri zásahy a bolo definitívne po zápase. Hosťom sa na konci podarilo vsietiť gól, ktorý uzatvoril konečný výsledok 7:2 v prospech AFC.

Kristían Kořalník AFC Oravan

Naše pocity zo zápasu su výborne, môžeme skonštatovať, že touto výhrou sme si zariadili postup zo skupiny, kde však naše ciele určite nekončia... Sme spokojní s výkonom, aký všetci hráči predviedli. Teší nás aj výkon nášho brankára, ktorý je každým zápasom lepší a hlavne nám konečne pomáha aj ako šiesty hráč v poli, keďže si konečne vycibril kopaciu techniku. Nemôžeme zabudnúť aj na podporu našich fanúšikov, ktorí sa opäť prebúdzajú a dúfame, že každý zápas budú našou veľkou oporou! Do ďalšieho zápasu by sme mali zlepšiť niektoré veci, resp. riešenia v ofenzíve, pretože verím, že keby sme skôr a efektívnejšie riešili niektoré situácie výsledok mohol byť omnoho lepší ako 7:2.

 

Vicemajster Western Camp sa postavil proti trápiacej sa Dúbravke Punchers. Polčas išiel jednoznačne na účet Westernu, ktorý viedol 4:1. V druhom polčase zaujal hlavne Stanislav Borženský z Western Campu, ktorý v priebehu druhého dejstva strelil hattrick, a vyslúžil si účasť v ideálnej zostave kola. Hráči Dúbravky sa presadili ešte dva krát, no pomerne vysokej prehre 3:9 zabrániť nedokázali.

Stanislav Borženský, Western Camp

Do tohto zápasu sme vstúpili s povinnosťou získať 3 , ak chceme zabojovať o play-off. Zápasy s Dúbravkou Punchers boli vždy vyrovnané. Tento zápas sme zvládli lepšie my. Dominovali sme na lopte, strelili sme veľa gólov a taktiež nás podržal brankár v tažkých chvíľach. Vyzdvihol by som kolektívny výkon mužstva, bolo vidno že nám futbal chutí, čomu zodpovedá aj výsledok zápasu. Na druhej strane ak chceme zabojovať o play-off, musíme zlepšit efektivitu v zakončovaní. Počas zápasu sme zahodili veľa gólových šanci, v ktorých sme 5-krát trafili konštrukciu brány. 

 

Posledným zápasom na programe bol súboj lídra skupiny Papalalulu proti Sťahovaniu Bleskovka. Prvý polčas prebehol podľa papierových predpokladov a Papalalulu viedli 3:1. No v druhom dejstve zaradila obrana Bleskovky vyšší prevodový stupeň a do konca stretnutia už neinkasovali. To ale nie je všetko. Vpredu sa za Bleskovku dva krát presadil Tomáš Veber a tímy si rozdelili po bode za remízu 3:3.


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. TIK Matej Dolník 7 Gólov
3. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK Filip Skala 5 Gólov
6. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
7. TIK David Bielčík 4 Gólov