|
Redakcia

Výsledkové tornádo v skupine B (Súhrn 3. kola)

BRA

Tento týždeň bolo na programe 3. kolo Niké TOP Ligy. V skupine A neprišlo ku žiadnym zmenám v tabuľke a favoriti dokázali potvrdiť papierové predpoklady. Na druhej strane skupina B zažila prekvapivé výsledky, ktoré zapríčinili doslova tornádo vo svojej tabuľke.


V A skupine sa stretli dva tímy bez víťazstva v prých dvoch kolách. Na jednej strane Pečienkári, štvrtý tím poslednej sezóny a na strane druhej nováčik súťaže FC Nealko. Pečienkári poháňaní výborne chytajúcim Jantoškom (ktorý si vyslúžil ocenenie Šintr Týždňa) dokázali zápas ovládnuť výsledkom 5:0, aj keď v polčase viedli iba najtesnejším rozdielom 1:0.

Andrej Skaloš, Pečienkári

"Pocity sú zmiešané. Teší nás samozrejme prvé víťazstvo v novej sezóne a čisté konto, výkon však nebol optimálny a aj tento zápas nám ukázal, že máme stále na čom pracovať. V ďalších zápasoch nesmieme strácať ľahké lopty, zlepšiť pohyb a najmä efektivitu vpredu, ale s tým bojuje asi väčšina tímov."

Na programe bol taktiež zápas medzi Engerau Boys a Realom Coholics. Zápas začali lepšie Engerau Boys, no Realu sa podarilo do polčasu znížiť na 2:1. Na začiatku druhého dejstva bolo skóre dokonca vyrovnané, 2:2. Napokon v poslednej 10-minútovke zápasu práve Petržalčania skórovali tri krát v priebehu 5 minút a tak si pripisujú 3 za výhru 5:2.

Patrik Gajan, Engerau Boys

"Pocity zo zápasu sú pozitívne keďže sme vyhrali. Vďaka tejto výhre sme si zabezpečili postup do nadstavby o titul čo bol náš prvoradý cieľ. Spokojnosť na našej strane môže byť, že inkasujeme málo gólov a z koncov obidvoch polčasov. Na konci prvého polčasu sme dali na 2:1 čo bolo dôležité do zvyšku zápasu. V druhom polčase sme ku koncu zápasu dokázali z brejkových situácii navýšiť skóre a získať dôležité 3 . Zlepšiť treba určite efektivitu v zakončení. Táto veta sa opakuje dosť často ale veľa príležitostí, ktoré si vypracujeme ostanú nevyužité."

Matej Babic, Real Coholics

"V našej hre sa našlo viacero dobrých momentov, najmä v druhom polčase sme mali za stavu 2:1 pre súpera určite viac z hry. Boli sme nebezpeční, čo aj vyústilo do vyrovnávacieho gólu na 2:2. No takmer hneď sme inkasovali znovu, následne sme dostali gól na 4:2 a bolo viac menej po zápase. Opäť nás ale viackrát podržal brankár, to určite stojí za zmienku. Je však pravda, že veľakrát ho necháme vyniknúť po našich zbytočných chybách a nezodpovednosťou v obrannej fáze. Ako prvé dva zápasy, tak aj teraz sme sa vedeli jednoduchým prechodom dostávať na súperovu polovicu, vytvárať si gólové šance, čo je určite pozitívne. Horšie to je však už s ich premieňaním..."

Zápasy medzi AFT Wolves a Tiki Taka sú vždy zaujímavé a opakom nebol ani ten posledný. Wolves s vidinou dotiahnutia sa na 1. miesto v tabuľke dokázali vyhrať prvý polčas 1:0, kedy sa presadil Barniak. V druhom polčase zaradili hráči Tiki Taka na vyšší prevodový stupeň a brankára vlkov prekovali tri krát. Zaujal hlavne dvojgólový útočník Kvasňovský, ktorý figuruje v ideálnej zostave kola. Zápas napokon dokázali hráčí Tiki Taka otočiť a po víťazstve 3:1 upevnili vedúcu pozíciu v skupine.

Jakub Barniak, AFT Wolves

"Aspoň bodik sme zo zápasu chceli, to sa bohužiaľ nepodarilo. Prvý polčas bol z väčšej časti náš,veď sme ho aj vyhrali. Druhá polovica už bola trochu ustráchana. Doplatili sme aj na zopár nevyužitých šancí. A ostali nám oči pre plač. Hra z našej strany je už celkom fajn. Avšak zlepšiť musíme efektivitu."

Martin Reisel, Tiki Taka

"Pocity sú výborné nakoľko sme prišli na zápas v menšom počte, no aj tak sme ukázali svoju silu a pripisujeme si tak do tabuľky veľmi dôležite 3 . Spokojní sme boli hlavne s tým ako k tomu chalani pristúpili, že aj v menšom počte sa dá ukázať kvalitný malý futbal. Nemenil by som nič stále ostať koncentrovaní hrať svoju hru a výsledok sa určite dostaví."

Prvým zápasom na programe skupiny B bol súboj medzi Dúbravkou Punchers a AFC Oravan. Prvý polčas naznačil, že o góly núdza nebude a Punchers dokázali prvú 25-minútovku vyhrať v pomere 3:2. Druhé dejstvo bola ale úplne iná rozprávka, než by sa dalo čakať. Oravan dokázal 4 gólmi otočiť zápas, veľký podiel na tomto víťazstve má Matúš Košút, ktorý zaznamenal v zápase hattrick.

Matúš Košút, AFC Oravan

"V treťom kole sme si zmerali sily s tímom, ktorý pri ceste za postupom musíme poraziť, zápas sme však nezačali vôbec dobre, inkasovali sme 2 góly a herne sme sa trápili akoby nám chýbalo nasadenie, avšak cez polčas sme si povedali že to musíme nejakým spôbom zmeniť, čo sa nám aj podarilo a v druhom polčase sme dokázali zápas zlomiť na našu stranu, do ďalšieho kola však musíme myslieť na to že zápas začína v 1. A nie v 26. minúte."

Ku veľkému prekvapeniu prišlo v zápase, kde sa stretlo Sťahovanie Bleskovka a vicemajster Western Camp. Prvý polčas vyšiel lepšie Bleskovke, ktorá viedla 3:1 a šanca na bodový zisk bola veľmi veľká. V druhom polčase padol iba jeden gól, kedy Krčmárik z Western Campu vykresal svojim druhým gólom zápase nádej pre svoj tím. Avšak, bol to jediný presný zásah v tomto dejstve a tým pádom sa Bleskovka po tesnom víťazstve 3:2 mohla radovať z cenného skalpu a plného bodového zisku.

Matúš Pollák, Western Camp

"Odohrali sme náročný zápas v oklieštenej zostave, pretože najväčší ťahúni z útoku sú zranení. Prvý polčas súper zvládol lepšie a dokázal využiť naše chyby vo svoj prospech a skóroval, bohužiaľ v druhom polčase aj vplyvom veľkého tlaku sme nedokázali vyrovnať a preto nám nezostáva nič iné len sa zmieriť s prehrou. V nasledujúcom zápase musíme hrať od prvej minúty naplno a získať tri , ktoré sú potrebné pre ďalší úspech v jarnej časti."

V poslednom zápase sa stretlo Papalalulu proti PARTNERS. Nováčik zaskočil húževnatým výkonom v prvom dejstve, ktoré skončilo 2:2. V druhom polčase sa hráči z Papalalulu presadili 3-krát, zatiaľ čo ich súper zaznamenal iba dvoch strelcov. Papalalulu nakoniec dokázali zápas vyhrať v pomere 5:4, ale treba vyzdvihnúť výkon nováčika súťaže, ktorý im nedal nič zadarmo."



submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
5. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
6. TIK Filip Skala 5 Gólov
7. RC Matej Babic 4 Gólov