|
Redakcia

Počasie nám prialo! (súhrn 2. kola)

BRA

Druhé kolo Niké TOP Ligy sa po väčšinu týždňa odohralo za ideálnych podmienok a v prvej lige sa bolo na čo pozerať.


Skupina A mala na programe 3 zápasy. V tom prvom sa postavil nováčik súťaže FC Nealko ostrieľaným hráčom z Engerau Boys. Zápas prebiehal podľa papierových predpokladov a hostia z Petržalky si pripísali vysokú výhru 12:1

Dominik Podhajeczky, Engerau Boys

Zo zápasu máme výborne pocity, ďalšie tri do tabuľky s výborným skóre. Na našej strane sme boli spokojný so súhrou medzi nami z čoho vyplývali aj krásne akcie ktoré boli síce nie vždy zakončené gólom. Do ďalšieho zápasu musíme ešte viacej zlepšiť efektivitu zakončenia, tento zápas to bolo už lepšie ako minulý, no stale máme veľa šancí nepremenených a v kľúčových zápasoch nám to môže rozhodovať. V poslednom rade by sme chceli poďakovať súperovi za férovú hru v ktorej sa ukázalo viacero fairplay gest na oboch stranách a verím v skoré uzdravenie jednému zo súperov ktorý si nešťastne podvrtol koleno.

V druhom zápase sa očakával vyrovnaný súboj medzi Realom CoholicsAFT Wolves. Opak bol však pravdou a vlci už cez polčas videli 4:0. Ku zdramatizovaniu zápasu neprišlo a tak si Wolves po výhre 7:3 pripísali prvé do jarnej tabuľky.

Jakub Hudec, AFT Wolves

Po minulom týždni sme ukázali, že vieme hrať futbal a dokázali sme tak napraviť spackané prvé kolo. Od začiatku zápasu sme boli lepšie a efektívnejšie mužstvo čo sa odzrkadlilo aj na polčasovom skóre. V druhom polčase sme trosku poľavili s koncentráciou no podarilo sa nám udržať vedenie a zápas skončil pekným výsledkom v náš prospech.

Erik Rumanko, Real Coholics

Nezachytili sme úvod stretnutia a po našich hrubých chybách sme súperovi darovali 4 góly. Ten hral z hlbokého bloku, ktorý sme len ťažko prekonávali, nakoľko brankár a obrana súpera fungovala výborne. Naše góly prišli neskoro, keď bol výsledok viac menej jasný. Nevyužili sme veľké množstvo šancí a po ľahkých chybách sme inkasovali.

Posledným zápasom na programe A skupiny bol súboj medzi účastníkmi posledného Final 4. Obhájcovia titulu Tiki Taka a na druhej strany štvrtý tím z poslednej sezóny, Pečienkári. Po prvom dejstve bolo skóre vyrovnané 1:1, avšak druhý polčas patril jednoznačne Tiki Taka, ktorých poslal Bielčík dvoma gólmi do vedenia. Nakoniec sa úradujúci majster tešil z výhry 5:2 a pre Pečienkárov to znamená druhá prehra po sebe.

Filip Skala, Tiki Taka

Nastúpili sme proti kvalitnému súperovi a zápas bol od začaitku vyrovnaný. Ukázala sa však naša individuálna kvalita v zakončení a dopomohol nám výborný výkon brankára. Do ďalších zápsov sa musíme zlepšiť v organizácii hry v defenzíve a vyvarovať sa ľahkým stratám v strede ihriska a pri útočení.

Skupinu B čakalo prvé prekvapenie hneď na úvod. Nováčik súťaže AFC Oravan dokázal poraziť Sťahovanie Bleskovka 4:2, kedy už po prvom polčase svietilo na svetelnej tabuli skóre 3:0 v prospech oranžových.

Filip Christopher Mäsiar, AFC Oravan 

Druhé kolo nám priniesol súpera, proti ktorému sme chceli zvíťaziť, ak chceme pomýšľať na postup zo skupiny. Potrebovali sme nadviazať na výkon z prvého zápasu, čo sa nám prvý polčas aj podarilo. Vyhrali sme ho 3:0, aj keď súper nám ukázal jeho silné stránky, bol priamočiary a nebezpečný v rýchlom prechode do útoku. Mal niekoľko sľubných šancí, ktoré keby premenil, zápas by mal určite iný priebeh. Pri šanciach súpera nás výborne podržal aj brankár Filip Stoklasa, ktorý mal v prvom polčase plné ruky práce. Druhý polčas sme prestali napádať, behať bez lopty a nechávali sme súperovi veľa priestoru, čo viedlo k zbytočnému zdramatizovaniu zápasu. Súper znížil na 3:2 a zrazu to bol boj o . No našťastie sa nám podarilo dať na 4:2 a záver zápasu sme si už častým prerušovaním hry ustrážili.

Vyzdvihol by som kolektívny výkon a spomínaný výkon nášho brankára. Takisto nesmieme zabudnúť pochváliť výkon nášho súpera, ktorý nás s nízkym počtom hráčov potrápil a preveril na ďalšie zápasy. Veríme, že na ďalšie zápasy sa poučíme z chýb a ukážeme ešte lepší futbal.

V druhom zápase nasledovalo prekvapenie číslo 2, ktorého strojcom boli Partners. Tým sa podarilo zapísať si premiérovú výhru v 1. lige v zápase proti Dúbravke Punchers. V prvom polčase padol na každej strane jeden gól a v tom druhom dokázali Partners skórovať dva krát, s tým rozdielom, že Punchers už neskórovali. Po zápase sa tešili práve domáci z troch bodov po víťazstve 3:1.

Posledným zápasom na programe bol MMG Zápas Týždňa medzi vicemajstrom Western Camp a bronzovému tímu z minulej sezóny Papalalulu. Zápas bol taktiež mimoriadne vyrovnaný. Po prvom dejstve bolo skóre 1:1. Druhý polčas bol už pod taktovkou Papalalulu, ktorí dokázali vsietiť dva góly. Western Camp vykresal nádej 3 minúty pred koncom, no z ich strany to bolo všetko a tak sa víťazom zápasu stalo Papalalulu po tesnej výhre 3:2.


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
5. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
6. TIK Filip Skala 5 Gólov
7. RC Matej Babic 4 Gólov