|
Redakcia

Prvá kapitola jarnej 1. Niké TOP Ligy

BRA

1. Niké TOP Liga má za sebou svoje prvé kolo, ktoré prinieslo vyrovnané zápasy, ale jednoznačné výhry. Jednou z nich je určite výsledok 9:1, ktorým dokázal favorit ligy Tiki Taka poraziť nováčika FC Nealko, či dominancia Engerau Boys v MMG Zápase Týždňa proti AFT Wolves


Na otázku, aké sú prvé pocity po zápase, na čom musia zapracovať a naopak s čím sú spokojní, odpovedal Martin Reisel z Tiki Taka.

Pocity po zápase sú výborné, nakoľko sme vyhrali 9:1. Prekvapilo ma, že po pauze sme predviedli takýto výkon. Predchádzajúce sezóny sme sa skôr na začiatku trápili, ale dnes to bola Tiki vo forme, ako ju všetci poznajú. Spokojní sme hlavne s predvedenou hrou do ktorej skvelo zapadli noví hráči. Čo zlepšit do ďalšieho kola? Ja si myslím že nič , keby sme si udržali aktuálnu u a herný prejav ako v tomto zápase tak sa neobávam priebehu sezóny .

Ďalším výsledkom, ktorý by sa dal radiť medzi menej očakávané je absolútna dominancia hráčov Engerau Boys v MMG Zápase Týždňa proti AFT Wolves. Petržalčania ovládli tento zápas výsledkom 7:1.

Mário Topor, Engerau Boys

Pocity sú super, nakoľko každý jeden zamakal a podali sme naozaj veľmi kvalitný tímový výkon ktorý slávil úspech. Zvíťazili sme v 6-bodovom zápase o nadstavbu o titul takže sú to cenné 3 a veľmi si ich vážime, nakoľko lepší úvod do ligy, než víťazstvo 7:1 nemôže snáď ani byť. Vzadu sme pracovali zodpovedne a minimálne sme púšťali súpera do šancí a ak niečo prešlo, bol tam skvelý brankár. Určite môžem tvrdiť že išlo o zaslúžené víťazstvo Do budúcich zápasov treba určite zlepšiť efektivitu. Síce na pohľad fanúšika 7 gólov dať a vyhrať 7:1 je určite super, ak by sme ale využili aspoň polovicu tých vyložených šancí, ktoré sme nedali, tak to skóre mohlo byt ešte veselšie a mohli sme nadeliť aj desinu. Teraz nás to mrzieť nemusí, ale v iných ťažších zápasoch, kde sa naskytne minimum šancí na tom môžeme vyhorieť, takže musíme toto proste premieňať. Ďalšie zápasy nám ukážu čo ešte treba doladiť.

Marek Bujňák, AFT Wolves 

Tak bol to zápas blbec. Nešlo nám nič, máme veľa novicov v tíme a to sa v niektorých fázach potvrdilo. Súper hral naozaj kvalitne, čo sme aj očakávali. V ďalších zápasoch už nebudeme môcť zaváhať. V prvom rade budeme musieť zlepšiť efektivitu a komunikáciu na ihrisku.

Štvrtý tím poslednej sezóny Pečienkári sa stretli s Realom Coholics. Pozíciu favorita nevyužili a Coholics, ktorí na jeseň okupovali spodné pozície tabuľky vyhrali zápas 7:3. Real sa mohol spoľahnúť na tradične výborne chytajúceho Kristiána Kováča, ktorý sa vyjadril nasledovne:

Vzhľadom k tomu, aký super nás čakal v prvom ligovom kole sa môžeme tešiť z výsledku, ktorý sme dosiahli. Avšak, smerom k ďalším zápasom by sme mali byť ešte viac disciplinovanejší, najmä v obrannej fáze a zlepšiť komunikáciu na ihrisku. Verím, že sa nám tieto veci podarí zmeniť, predsa veľa hráčov v tíme je nová a chce to čas na zohratie. Za týmto víťazstvom stojí výborný kolektívny výkon, od ktorého sa musíme odraziť a pokračovať týmto smerom aj v ďalších zápasoch.

V skupine B absolútne nevyšiel úvod Dúbravke Punchers. Sťahovaniu Bleskovka podľahli jednoznačne 1:6, kedy v polčase svietil na tabuli výsledok 3:1 v prospech sťahovákov. Tí tromi gólmi v druhom dejstve ukončili aj tú poslednú nádej, ktorú Punchers v zápase mali.

V druhom a treťom zápase B skupiny ku žiadnemu prekvapeniu nedošlo. Papalalulu si poradili s nováčikom ligy AFC Oravan v pomere 6:4. Dva krát sa za Papalalulu presadili Jurkemik a Kovašich, Oravan vzdoroval hlavne vďaka dvojgólovému Chorvátovi.

Matej Chorvát, AFC Oravan

Prvý zápas nám doprial veľmi kvalitného súpera, za čo sme ale boli radi, pretože ako inak začať účinkovanie v prvej lige ak nie proti jednému z najlepších tímov súťaže? Súpera sme sa nezľakli aj keď tam bola z ich strany cítiť zohratosť a skúsenosti. Tie na konci aj rozhodli. Nemáme sa začo hanbiť, dokázali sme si že futbal hrať vieme aj proti tým najlepším. Nováčikovská daň zaplatená a ideme ďalej od zápasu k zápasu, tešíme sa na zvyšok sezóny. Dokázali sme sa dvakrát na súpera dotiahnúť. Jazdili sme a vytvárali si pomerne dosť šancí. Musím pochváliť aj nového brankára ktorý nás často podržal v zápase a vyžaroval z neho kľud na lopte. Zlepšiť musíme určite komunikáciu na ihrisku, lepšie bránenie hlavne z taktickej stránky, nedostávať lacné a zbytočné góly a naopak premieňanie šancí - to nás stálo lepší výsledok.

Western Camp nastúpil proti poslednému z tímov v kategórií "nováčikovia 1. ligy" Partners. Zápas mal pomerne jasný priebeh, kedy vicemajster z jesene viedol po polčase 2:0 a na konci zápasu bol v zápise výsledok 5:2

Výsledky 1. kola:

Skupina A

Pečienkári 3:7 (1:2) Real Coholics

AFT Wolves 1:7 (1:2) Engerau Boys

Tiki Taka 9:1 (6:0) FC Nealko 

Skupina B

Sťahovanie Bleskovka 6:1 (3:1) Dúbravka Punchers

Papalalulu 6:4 (4:3) AFC Oravan

Western Camp 5:2 (2:0) Partners







submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. TIK Matej Dolník 7 Gólov
3. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK Filip Skala 5 Gólov
6. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
7. TIK David Bielčík 4 Gólov