|
Stanislav Chudík

DECATHLON MFC víťazom najväčšieho bratislavského zimného turnaja v malom futbale TOP liga Winter Cup 2020!

Niké TOP Liga

11.1.2020 sa v Bratislave v Mlynskej doline uskutočnil 5. ročník TOP liga Winter Cup-u, ktorý hostil rekordných 28 tímov a stal sa tak najväčším zimným turnajom v malom futbale v hlavnom meste! Víťazným tímom sa pritom stal tím, ktorý je zložený z kolegov z práce pod menom Decathlon MFC!

Rekordný a najväčší!

TOP liga Winter Cup 2020 v Bratislave privítal 28 tímov, čim sa stal vo svojej histórií najväčším, a taktiež si môže pripísať prívlastok “Najväčší zimný turnaj v malom futbale v hlavnom meste“! Turnaj bol špeciálny aj tým, že sa odohral na originál bránky pre malý futbal (4x2m). Tímy boli rozdelené do 7 skupín po 4 tímy, z ktorých najlepších 16 tímov, podľa predom stanovených pravidiel, postupovali do vyraďovacej časti playoff.

Všetci víťazi skupín bez prehry!

Všetci víťazi skupín prešli základnou časťou bez prehry. Dokonca tímy Vybavenô (víťaz skupiny A), Farma Áčka – Old Katenačo (víťaz skupiny B), OFK Lužianske komando (víťaz skupiny C) a tím Brothers (víťaz skupiny G) prešli základnou časťou s plným počtom bodov. Víťazi základných skupín Engerau Boys (skupina D), MARO STYLE (skupina E) a Mesačný úsvit (skupina F) si pripísali na svoje konto dve výhry a jednu remízu. V prípade Mesačného úsvitu muselo o prvenstve rozhodnúť  celkové skóre, pretože druhý tím v skupine AFK Bratislava mal rovnaký počet bodov (7) a vzájomný zápas skončil remízou 4:4, no lepšie celkové skóre posunulo na prvú priečku práve Mesačný úsvit.


Osemfinálové zaváhania!

Každý turnaj sa riadne rozbehne až vo vyraďovacej fáze playoff a rovnako tomu bolo aj na TOP liga Winter Cup-e v Bratislave. Z 8 víťazov skupín sa do ďalšej fáze dostalo len 6 tímov. Víťaz skupiny E MARO STYLE totiž nestačil na topligového prvoligistu AFK Bratislava, ktorý zdolal MARO STYLE výsledkom 5:2 a AFK na čele s Mišom Juházym sa tak radovalo z postupu do štvrťfinále! Parťák AFK zo základnej skupiny F Mesačný úsvit v pravdepodobne najdramatickejšom osemfinále nezvládlo súboj proti majstrovi TOP ligy TIKI TAKA, keď “Randúchovci“ zdolali Mesačný úsvit gólom Matúša Mazána najtesnejším výsledkom 1:0!

VÝSLEDKY ZÁPASOV NÁJDETE TU!

Dramatické štvrťfinále!

Štvrťfinálové zápasy priniesli neskutočné množstvo drámy, čo potvrdzuje aj fakt, že o osude dvoch zápasoch musel rozhodnúť až penaltový rozstrel! V jednom zo zápasov dokonca nepadol ani jeden gól, čo sa nestalo v žiadnom inom zápase na turnaji. Bolo to presne v zápase medzi tímami Decathlon MFC a Vybavenô, kedy sa lopte nechcelo do bránky ani počas penaltového rozstrelu. Brankár Decathlonu Šimon Rak zneškodnil a 2 pokusy súpera a pri treťom lopta netrafila bránku, a keď sa Decahlonu podarilo v tretej sérií skórovať jediný gól stretnutia, tak vypukla obrovská radosť z postupu. Podobná dráme nastala aj v zápase medzi TIKI TAKA a Brothers, kedy zápas skončil 1:1 a o víťazovi rozhodli až penalty, v ktorých boli úspešnejší hráči TIKI TAKA. Vo veľmi technickom zápase medzi Farmou Áčka a OFK Lužianske komando rozhodovali maličkosti, ale obhajca titulu Farma Áčka si ustrážila výsledok 2:1 až do konca hracieho času. Azda najjednoznačnejší priebeh vo štvrťfinále bol v zápase medzi AFK Bratislava a Engereu Boys, kedy akoby AFK došla para a hráči Engerau boli pri každej lopte, či súboji skôr ako ich súper a po fyzickej stránke zlomili odpor AFK a po výsledku 0:3 sa AFK Bratislava lúčila s turnajom. Musíme však spomenúť, že všetky tímy v nadstavbovej časti, predovšetkým vo štvrťfinále mali výbornú kvalitu a o postupe rozhodovali ozaj maličkosti!


Famózny obrat v semifinále!

Pavúk turnaja spojil v semifinále tieto dvojice TIKI TAKA vs. DECATHLON a Engerau Boys vs. Farma Áčka – Old Katenačo. Nik z prítomných si nedokázal jednoznačne tipnúť, ako skončia semifinálové zápasy a väčšina to tipovala na remízy. Tak sa aj stalo a oba semifinálové zápasy skončili remízou a o finalistoch museli rozhodnúť opäť penalty. Najprv nastúpila Farma proti Engerau, kde sa po 15 minútach zrodila remíza 2:2 a Farme za obhajobou zrazu stala v ceste prvá vážna prekážka, ktorou bola penaltová lotéria proti Engerau. Tú zvládol Engerau oveľa lepšie a na penalty zvíťazil 2:0, čo znamenalo pre Farmu Áčka “len“ súboj o tretie miesto. Druhé semifinále priniesol famózny obrat v zápase v podaní tímu Decathlon MFC, keď Decathlonisti už v 7 minúte prehrávali 0:3 proti TIKI TAKA, no tento tím ukázal nezlomnosť a bojovnosť za každého stavu, čo sa im vyplatilo a postupnými gólmi AugustínihoMikulu a v poslednej minúte Jána Andrejka poslali zápas do penaltového rozstrelu. Penaltová dráme je aj o psychickom rozpoložení tímu v hlave a Decathlon bol povzbudený priebehom samotného zápasu a asi aj to prispelo k tomu, že penaltový koniec zápasu zvládli lepšie a po výsledku 2:0 postúpili do finále!


Zlatý finálový gól reprezentanta Andrejka!

V súboji o 3. miesto sa stretli tímy TIKI TAKA a Farma Áčka – Old Katenačo. Farma mala viac času na rozdýchanie penaltovej prehry proti Engerau Boys, no na hráčoch TIKI TAKA bolo počas celého zápasu viditeľné, že hlavou sú ešte pri prehranej semifinálovej penaltovej dráme. Práve aj to prispelo k tomu, že na ihrisku akoby bol len jeden tím a Farma bez väčších problémov zdolala TIKI TAKA 2:0 a obsadilo tretie miesto. O finále sa tak postarali tímy Decathlon MFC a Engerau Boys. Väčšiu aktivitu počas celého zápasu mali hráči MFC, no Engerau výborne bránil, čím viac-menej kontroloval priebeh stretnutia. Osudnou sa stala až posledná minúta, kedy sa na ľavej strane dostal k strele jeden z útočníkov MFC, ktorý využil pošmyknutie Šimona Chalányho z Enegerau Boys a poslal strelu na vybiehajúceho brankára, ktorá sa odrazila presne na kopačku Jána Andrejka, ktorý mal pred sebou už len prázdnu bránku a ten sa v podobných situáciách nemýli. Reprezentant Slovenska v malom futbale, Ján Andrejko, tak gólom v poslednej minúte rozhodol a celkovom víťazstve tímu Decathlon MFC na TOP liga Winter Cup-e 2020!

Najlepší boli Šimonovia a iné zaujímavosti turnaja!

Najlepším strelcom turnaja sa stal s 11 gólmi bombardér Engerau Boys Šimon Chalány a za najlepšieho brankára turnaja vyhlásili organizátori Šimona Raka z tímu Decathlon MFC. Šimon podržal svoj tím hlavne počas penaltových rozstrelov, kedy za svoj chrbát v dvoch rozstreloch nepustil ani jeden gól! Aké ďalšie zaujímavosti sme videli na turnaji?

Zaujímavosti turnaja:

Počet tímov: 28
Počet skupín: 7
Počet ihrísk: 2
Počet hráčov: 285
Odohrané zápasy: 58
Celkový počet gólov: 369
Priemerný počet gólov na zápas: 6,4
Najviac gólov v zápase: 14 (Mesačný úsvit vs. Belasí Andeli 12:2)
Najviac gólov jedného tímu v zápase: 12 (Mesačný úsvit, Engerau Boys a Farma Áčka – Old Katenačo)
Najmenej gólov v zápase: 0 (Decathlon MFC vs. Vybevenô)
Najviac gólov: 37 (Farma Áčka – Old Katenačo)
Najmenej inkasovaných gólov: 4 (Vybavenô, 5 odohraných zápasov, 3-krát čisté konto)
1. Miesto: Decathlon MFC (4 výhry, 2 výhry po penaltách, 1 prehra)
2. Miesto: Engerau Boys  (5 výhier,1 výhra po penaltách, 1 remíza, 1 prehra)
3. Miesto: Farma Áčka – Old Katenačo (6 výhier, 1 prehra po penaltách)
Najlepší strelec: Šimon Chalány (Engerau Boys), 11 gólov
Najlepší brankár: Šimon Rak (Decathlon MFC)

5. ročník TOP liga Winter Cup-u v Bratislave máme za sebou. Ďakujeme všetkým tímom za účasť a veríme, že na ďalšom ročníku sa opäť vidíme, a to ešte vo väčšom počte.

submenu

Tabuľka

Business League (BUS) Business League
# Tím Z Skóre Body

štatistiky

Business League (BUS) Business League