|
Lukáš Stanek

Patrik Szabo (MUSHLA S.C): Cieľ je jasný, vyhrať!

PIE

V ďalšom z rozhovorov sme vyspovedali kapitána tímu MUSHLA S.C., ktorý svoj tím doviedol v minulej sezóne až do finále. Bohužiaľ opäť okúsili trpkosť prehry a zlatý kov sa im zatiaľ vyhýba. Neklesajú však na duchu a v jarnej časti pomýšlajú opäť na najvyššie priečky.



Ako by si zhodnotil minulú sezónu v ktorej sa Vám podarilo skončiť na druhom mieste?


Bohužiaľ, začnem skôr negatívne. Chodilo nás najmenej zo všetkých doterajších sezón ale napriek tomu sme od začiatku hrali veľmi pekný futbal a užívali sme si každý zápas. Každopádne je pre nás 2. miesto sklamaním.


Plánujete do novej sezóny nabrať posily alebo budete stavať káder na oporách z Vašich radov?


Gro mužstva zostáva. Motorová myš Hoang sa vráti po zranení a s ním aj “PUR pena” Jarino Šandor. Plánujeme aj 1-2 posily.


Ktorý zápas by si označil z minulej sezóny za najpamätnejší?


Finále som žiaľ pre chorobu nemohol hrať. Keď mám povedať za seba, tak by som si vybral zápas zo základnej časti proti tímu  FC Dart, kde sme hrali o celkové 1. miesto v tabuľke. Zápas sme síce prehrali ale bol to skvelý boj plný pekných futbalových momentov.




Ako jeden z mála tímov ste súčasťou piešťanskej Topligy už od prvej sezóny a boli ste pri jej vzniku. Ako hodnotíš progres tímu S.C. MVSHLA v priebehu sezón?


Odpoveď na túto otázku by som vedel napísať na celú A4 (smiech). V skratke; odišli hráči, ktorí boli pri vzniku Mushle ako takej. Niektorí sa venujú viac práci, rodine alebo dali prednosť iným športom. Mám radosť že sa všetkým, ktorí už nehrávajú v živote darí a chodia nás podporiť ako fanúšikovia. Každopádne futbalovo ideme hore a to je pre nás dôležité. Snažíme sa hrať vždy pekný, kombinačný futbal čo sa nám posledné sezóny darí.


⁠Vyzdvihol by si nejaké výkony jednotlivcov z minulej sezóny?


Náš “špílmacher” Martin Strelec dal viac ako 1 gól za sezónu, čo je v jeho prípade pozoruhodné (smiech). A teraz vážne. Ako som písal v prvej odpovedi, chodilo nás máličko, ani na jednom zápase nás nebolo viac ako 8. Preto si zaslúži pochváliť každý z nás, ktorý odovzdal v každom zápase svoje.


Aké sú Vaše ciele do jarnej časti 2024?


Veľmi jednoduché. Vyhrať!



submenu

Tabuľka

Piešťany (PIE) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. FTC FC CAPITAL 6 45:11 18
2. MUS MUSHLΛ S.C. 6 34:8 15
3. FCD FC Dart ®️ 6 43:14 12
4. DAX DaXtav 6 22:19 10
5. FCJ FC JUNIORS 6 28:26 7
6. FCI FC InterNacio 6 11:45 3
7. GUN Gunners 6 14:38 3
8. BLN Balkan 6 11:47 3

štatistiky

Piešťany (PIE) 1. TOP Liga
1. FTC Juraj Hlbocký 15 Gólov
2. FCD Šimon Valo 13 Gólov
3. FTC Jakub Majerský 8 Gólov
4. FCJ Eliáš Lacko 7 Gólov
5. BLN Nemanja Mitic 7 Gólov
6. GUN Andrej Nicolao 6 Gólov
7. FCD Samuel Valo 6 Gólov