|
Redakcia

Engerau Boys odchádzajú z Winter Cupu s bronzom!

BRA

Niké Winter Cup je za nami a Engerau Boys si z tohto prestížneho podujatia odnášajú bronzové medajle. Naopak AFT Wolves nevyšiel turnaj podľa predstáv. O pocity bezprostredne po turnaji sa s nami podelili manažéri mužstiev Mário Topor (Engerau Boys) a Marek Bujňák z AFT.



Mário Topor (Engerau Boys)

Tak určite sme spokojní čo sa týka zisku bronzu. Ambície, ktoré sme mali pred WC sme naplnili, primárnym cieľom bol postup zo skupiny, čo sa nám podarilo a po roku sme opäť prešli aj medzi TOP4. Túžba bola vylepšiť pozíciu z pred roka, kedy z toho bolo štvrté miesto.

Do semifinále sme dostali toho istého súpera, čo pred rokom, takže mali sme im čo oplácať. Uškodila nám však 3-hodinová prestávka a dostali sme v úvode rýchly a zároveň lacný gól. Kým sme sa dostali do optimálnej y bolo posledných 5 minút, počas ktorých sme mali 1 - 2 šance, ktoré mohli skončiť gólom na 1:1. Nevyšlo to a čakal nás po roku zápas o bronz. Pred rokom sme po vypadnutí v semifinále boli frustrovaní a nezvládli sme ho, ale teraz sme si dali jasný cieľ, že ideme ukončiť cestu na Winter Cupe výhrou. Dali sme do toho zápasu všetko a vyšlo to. Máme bronz ktorý je na tejto scéne veľmi cenný. Na turnaji bola obrovská kvalita a získať bronz medzi takouto konkurenciou je skvelé! O to viac to teší že sme druhí rok po sebe v TOP4, takže to nebude pravdepodobne náhoda. 

Turnaj bol dlhý, náročný, ale pocity po ňom sú fantastické. Sme tretí najlepší tím na Slovensku v zimnom období medzi takou konkurenciou, čo je fantastický úspech. Tento zisk WC 2024 patrí medzi naše najväčšie klubové úspechy od titulu majstra Slovenska v kategórii U23.

Chcem sa poďakovať aj organizátorom za podujatie, či všetkým našim súperom , ale predovšetkým veľká vďaka patrí každému nášmu hráčovi, ktorý reprezentoval Engerau Boys v Korni.

Taktiež na diaľku chcem zagratulovať k titulu FC BPN. Prial som im to a zvládli to. Škoda, že sme To-Day Hydrokresu neoplatili prehru z pred roka a mohli sme byt svedkami Bratislavského finále. Aj napriek tomu si myslím, že mesto Bratislavu sme skvelo reprezentovali nakoľko berieme zlato a bronz. Týmto by som vyzval aj manažéra Bratislavy zo Superligy aby svoje portfólium z výberu hráčov Tiki Taka a Papalalulu rozšíril aj iným smerom. Výsledky hovoria sami za seba  v Bratislave je viac kvalitných tímov, než len dve mužstvá.


Marek Bujňák (AFT Wolves)

Turnaj bol hráčsky a tímovo na vysokej úrovni. Do samotného turnaja a hlavne po žrebe skupín sme išli s malou dušičkou. Chceli sme si turnaj užiť a prekvapiť. Zostava sa nám však dva dni pred zápasom rozpadla. Napokon sme šli do Korne len s trojicou vlkov doplnení o kvalitných chalanov, ale mimo tradičnej súpisky. V niektorých, hlavne vyrovnaných zápasoch chýbala súhra. Poučili sme sa a momentálne sa sústredíme už iba na ligu. 





 


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. TIK Matej Dolník 7 Gólov
3. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. FCN Matúš Bombara 4 Gólov