|
Juraj Šupák

Všetko čo potrebuješ pred Niké TOP Liga Winter Cupom vedieť

BRA

Tradičného halového turnaja na Slovensku sa zúčastní až 72 tímov, ktoré sú rozdelené do 2 kategórií. Kategória B sa odohrá v sobotu 13.1.2024 a predstaví sa v nej 40 tímov. Kategória A sa odohrá v nedeľu 14.1.2024 a predstaví sa v nej 32 tímov.

Turnaj sa uskutoční v športovej hale v Dome Športu a bude sa hrať súčasne na 3 palubovkách. Každý zápas počas celého turnaja bude trvať 1 x 15 minút. Rozpis je naplánovaný presne - preto upozorňujeme, že nie je žiadna čakacia doba.

V rámci skupiny odohrajú tímy v oboch kategóriách zápasy systémom "každý s každým". Do nadstavbovej časti v kategórii A postupujú všetky tímy. V kategórii B postupujú do nadstavbovej časti víťazi základných skupín.


Hrať sa bude podľa pravidiel Niké TOP Ligy až na pár výnimiek (nie podľa pravidiel futsalu):

  1. Hrací systém - 4 + 1, pričom na súpiske môže byť maximálne 15 hráčov (vrátane brankárov)
  2. Auty - Nevhadzujú sa, ale rozohrávajú sa zo zeme
  3. Hrací čas - 1 x 15 minút (v prípade remízy v nadstavbovej časti bude nasledovať penaltový rozstrel)
  4. Lopta - hrať sa bude s loptou veľkosti č. 4 s tlmeným odskokom
  5. Hra s brankárom je povolená a nebude obmedzená ako je tomu pri futsale - tzn. počet prihrávok s brankárom nie je limitovaný.

2-minútové tresty za ŽK a ČK sú rovnaké ako počas klasických zápasov Niké TOP Ligy. V prípade inkasovania ŽK sa hráč vracia späť do zápasu, no v prípade inkasovania ČK (alebo 2 ŽK v jednom zápase) hrá tím v oslabení plné dve minúty a potrestaný hráč už do zápasu nemôže nastúpiť, pričom má aj automaticky zákaz štartu v najbližšom zápase (ak Disciplinárna komisia neurčí inak). V prípade hrubšieho porušenia pravidiel, môže byť hráč potrestaný aj vyšším disciplinárnym trestom, ktorý na mieste určí Disciplinárna komisia.

Prosíme všetky tímy, aby prešli pri vstupe do Domu športu registráciou tímu, kde im budú podané ďalšie informácie o turnaji. Túto registráciu tímu prosíme vykonať najmenej 30 minút pred prvým zápasom tímu. Bufet počas turnaja nebude k dispozícii, ale v oboch halách sa nachádza množstvo automatov na výdaj drobného občerstvenia (keksy + nápoje). V tesnej blízkosti je nákupné centrum OC VIVO a taktiež reštaurácia "U belasých", ktorá je otvorená od 8 ráno a ponúka aj víkendové obedové menu.


Parkovanie na parkovisku pred halou nebude možné, prosíme teda využiť parkovisko v okolí OC Vivo, v parkovacom dome OC Vivo (cez víkendy je parkovanie bezplatné) alebo v areáli Pasienky po pravej strane od vrátnice (nie pri cirkusovom stane, kde sú miesta rezervované pre ich podujatia).

Veľmi dôležitou súčasťou turnaja sú súpisky mužstiev, preto prosíme, aby ste tomuto bodu venovali extra pozornosť. Pre všetkých platí, že súpisky musia byť nahodené do štvrtka 11.1.2023 do 12:00! Drobné úpravy (maximálne 2 zmeny) sú možné aj na mieste v deň podujatia (je ich potrebné zahlásiť najneskôr pri registrácii tímu). Zmeny na súpiske budú spoplatnené na mieste poplatkom 10 Eur. Postup ako si zapísať hráčov na súpisku nájdete TU. Pre všetkých platí, že na zápas môže nastúpiť len hráč, ktorý je registrovaný v informačnom systéme malého futbalu (ISMF) a je zapísaný na súpiske tímu pre tento turnaj.

Celý rozpis zápasov základnej časti nájdete na webe topliga.sk. Vo filtri je potrebné zvoliť mesto Bratislava a už len danú kategóriu A alebo B. Počas celého turnaja bude k dispozícii online štatistický servis.

K dispozícii budú spoločné erárne šatne, kde si môžete nechať svoje oblečenie, ale cennosti si prosím vždy zoberte so sebou. Organizátori neručia za akékoľvek straty počas turnaja.

Ocenené budú 3 najlepšie tímy, najlepší brankár a najlepší strelec v každej kategórii.


Všetkým manažérom by sme chceli pripomenúť, že všetky tímy musia mať do termínu 8.1.2024 uhradené všetky finančné záväzky (finančné pokuty) voči Niké TOP Lige z predchádzajúcej sezóny. V opačnom prípade im nebude umožnené na podujatí štartovať.

Veríme, že sa turnaj odohrá v duchu fairplay a v priateľskej atmosfére.

V prípade akýchkoľvek dodatočných otázok nás neváhajte kedykoľvek kontaktovať prostredníctvom kontaktnej osoby Thomasa Issu na:

e-mail: thomas.issa@topliga.sk
tel.: 0944 946 547

Tešíme sa na spoločné stretnutie a držíme všetkým tímom a hráčom palce.


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. TIK Matej Dolník 7 Gólov
3. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. EB Patrik Gajan 4 Gólov