|
Stanislav Chudík

Manažér Golden Boys Jozef Kozák: Finále bolo reklamou na malý futbal

TRN

Sezóna Jeseň 2023 je úspešne za nami. Vo finále prvej ligy sa už po štvrtýkrát stretli Atletico Trnava a Golden Boys. Golden Boys premenilo svoju štvrtú finálovú účasť na zisk svojho tretieho titulu. Po sezóne sme sa rozprávali s manažérom majstrovského Golden Boys Jozefom Kozákom.

Rok 2023 ste ukončili víťazne, keď ste získali svoj tretí titul v trnavskej TOP lige. Ako hodnotíš sezónu?

Sezónu hodnotím vzhľadom na jej záver pozitívne, keďže sme získali titul. Nebola to ľahká sezóna, trápili nás zranenia niektorých hráčov, trápila nás trochu aj dochádzka, ale nakoniec sme to ustáli a dokráčali až do víťazného konca.

Vráťme sa ešte do základnej časti. Postup medzi štvoricu najlepších ste si počas celej základnej časti pohodlne strážili. Ako si videl vašej výkony v základnej časti?

Základná časť bola špecifická tým, že bol počet tímov nižší, tým pádom sme hrali s každým dvakrát, čo je tiež zaujímavý formát. Semifinále na jeden zápas je takisto zmena, ktorá dáva tímy trochu pod tlak, ale sme za to radi. Užili sme si to.

V tejto sezóne prišlo v tíme k viacerým vynúteným zmenám. Prišli viacerí mladí a perspektívni hráči. Ako zapadli do mužstva?

Prišiel Patrik Krchnák, pribudol aj Adam Konečný, ktorého som poznal už aj zo Superligy a začal pravidelne hrávať Tomáš Juriš, ktorí sa rýchlo stali kostrou tímu a mali vysokú výkonnosť. Ich príchod sa takisto podpísal pod priebeh sezóny. Povahovo sú to super chalani, čiže začlenenie prebehlo hladko. 


Dvojica Bombicz a Antol sa predstavila aj na MS v SAE. Potešila ťa skutočnosť, že máš v tíme reprezentantov?

Každého manažéra teší, keď sa niekto z jeho tímu dostane do Superligy alebo do reprezentácie a mňa takisto. Adam a Maťo si svoje miesta zastali aj v reprezentačnom drese a myslím si, že nám ako tímu urobili dobrú reklamu.

Priniesli vám chalani niečo z MS?

Či niečo priniesli? Ešte nie, kabína čaká (smiech).

V semifinále ste čelili nováčikovi prvej ligy - Pištolkárom. Ako si videl semifinále?

Semifinále s Pištolkármi bol zaujímavý zápas ktorý sa hral zo strany na stranu, keďže chalani zložili zaujímavé mužstvo a v prvej sezóne dokázali aj v skupine v niektorých zápasoch, že s nimi treba počítať, preto sme nechceli nič podceniť. Myslím si, že sme si ustrážili postup, ale opakujem, klobúk dolu pred chalanmi, neuľahčili nám to ničím.

Vo finále ste sa stretli už po štvrtýkrát s Atleticom. Dvakrát ste ich vo finále zdolali, no v tom poslednom na jar ste prehrali. S akým plánom ste išli do tohto finále?

Finále s Atleticom bolo tento rok podľa mňa reklamou na malý futbal. Každý nezaujatý fanúšik sa musel baviť. Zápasy s nimi sú vždy špecifické, pretože sa už veľmi dobre poznáme a všetci sme víťazne mentality, takže na tých 50 minút ide veľa veci bokom, ale to k tomu patrí a pridáva tomu tu správnu iskru. Plán na finále bol jednoduchý. Sústrediť sa na kľúčových hráčov a hrať jednoducho. Je to tím, ktorý potrestá každé zaváhanie, čiže treba hrať takticky na vysokej úrovni.


Po polčase ste prehrávali 3:0. Čo ti vtedy bežalo hlavou a aké boli pokyny pre hráčov do druhého dejstva?

V prvom rade mierna frustrácia z toho, že som nemal pocit, že hráme tak zle, aby to bolo 3:0, ale hneď sme sa dohodli s chalanmi, že pôjdeme hrať powerplay s Matúšom Loskotom v bráne. Pozície som mal už deň dopredu napísané na tabuli v práci, takže som to len chalanom povedal a zvyšok už urobili oni. Podaril sa nám krásny obrat, len ma mrzelo, že sme ho neudržali.

Zaujímavým ťahom bolo aj to, že v bráne stál tak ako už aj počas druhého polčasu hráč z poľa Matúš Loskot. Prečo si dal v bráne na penalty prednosť jemu? Predsa len, nie je brankár.

Matúš bol 25 minút v hre a Tomi stál pri nás v bunde. Bolo to z hľadiska toho, že bola obrovská zima s predsa len Matúš bol zahriaty. A druhá vec je, že som veril tomu, že Matúš je dostatočne veľký blázon na to, aby sa v tejto zime neuhol žiadnej strele.


Tvoje rozhodnutie sa nakoniec ukázalo ako správne a vy ste boli v penaltovej lotérii úspešní. Ako chutí zisk tretieho titulu?

Tak samozrejme, že to teší, kvôli tomu sme hrali všetkých predchádzajúcich 11 zápasov. Sme radi, že sme to dotiahli do úspešného konca a pridali navyše okulahodiaci finálový zápas, na ktorom má zásluhu aj Atletico.

Ako náročné ho bolo získať?

Nikdy to nie je jednoduché. Ďalší rok vidím náročnejšie, keďže postúpili dva kvalitné celky z druhej ligy, takže uvidíme, čo prinesie.

Víťazstvom ste si zabezpečili účasť na Niké Winter Cup-e v Korni. Tešíte sa na toto podujatie?

Jasné, že sa tešíme. Minulý rok nám postup ušiel o skóre, tento rok by sme si radi napravili chuť a dostali sa čo najďalej.

Je nejaký súper na ktorého by si sa tešil?

Dúfam, že si zahráme na Winter Cupe proti TO-DAY Hydrokres. Majú takisto v tíme reprezentantov a mohlo by to byt zaujímavé. Minulý rok sme s nimi hrali 0:0.


Sledoval si očkom aj priebeh v iných mestách? Čo hovoríš na iné finálové zápasy?

Priznám sa, že som nesledoval priamo zápasy v iných mestách, pozrel som si len výsledky a highlighty.

Prekvapil ťa niektorý víťaz v inom meste?

Videl som, že v PN vyhral FC Dart. Poznám odtiaľ pár chalanov, ale neprekvapilo ma, že vyhrali, majú kvalitne mužstvo. Hydrokres som takisto čakal. Prekvapila ma možno Nitra, čakal som vyššie Pivkárov. 

submenu

Tabuľka

Trnava (TRN) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. ACM AC Mla. pušky 6 43:25 15
2. GOL Golden Boys 5 33:14 13
3. FCG Gallo 6 35:18 13
4. KTČ Katenačo 5 36:19 12
5. FCL F.C. Lions TT 6 19:36 6
6. TUT Tutti-Lutti 6 27:31 6
7. PIŠ Pištolkári 7 41:49 6
8. ATL Atl. Trnava 7 0:42 0

štatistiky

Trnava (TRN) 1. TOP Liga
1. KTČ Filip Tomovič 9 Gólov
2. GOL Daniel Floriš 7 Gólov
3. FCG Ondrej Cíferský 7 Gólov
4. KTČ Peter Zošák 6 Gólov
5. PIŠ Andrej Tóth 6 Gólov
6. ACM Radovan Matlák 6 Gólov
7. PIŠ Adam Volek 5 Gólov