|
Redakcia

Titul dokázala obhájiť TIKI TAKA

BRA

V mrazivom počasí sa odohrali záverečné dva zápasy sezóny Jeseň 2023. V zápase o 3. miesto sa stretli Papalalulu a Pečienkári. Finále obstarali Western Camp s TIKI TAKA.

Bronz putuje do Papalalulu

V zápase o 3. miesto sa stretli neúspešní semifinalisti Papalalulu a Pečienkári. V pozícii favorita do tohto súboja vstupovali Papalalulu. V úvode zápasu sa oba tímy strelecky trápili, hra sa odvíjala najmä v strede ihriska a videli sme množstvo osobných súbojov. Až v 16. minúte sa dokázal na rohu pokutového územia uvoľniť nebránený Jamnický a strelou na zadnú žrď otvoril skóre zápasu na 1:0. V závere prvého polčasu v 25. minúte sa presadil taktiež najlepší strelec súťaže Emil Haladej, ten si spracoval loptu na polovici ihriska a ani dvaja brániaci hráči Pečienkárov ho nedokázali zastaviť na ceste za zvýšením skóre na 2:0. Pečienkári však nezložili zbrane a v 27. minúte z priameho kopu opečiatkoval hornú žrď René Duda. V 28. minúte si však napravil chuť, keď dokázal potiahnuť loptu po ľavej strane ihriska a pred bránou našiel nebráneného Lukáča, ktorý nechytateľne znížil na 2:1. Po tomto momente však strelcom na oboch stranách zvlhol strelný prach a ďalšieho gólu sme sa nedočkali. Bronz zo sezóny Jeseň 2023 tak putuje do tímu Papalalulu.


Papalalulu - Pečienkári 2:1 (2:0)

Góly: 16. Javnický, 25. Haladej - 29. Lukáč


Piaty titul pre TIKI TAKA

Mrazivé počasie čakalo aj na aktérov finálového zápasu. V ňom sa stretol víťaz základnej časti Western Camp s druhým tímom zo základnej časti TIKI TAKA. Lepšie do zápasu vstúpili hráči TIKI TAKA. Po autovom vhadzovaní sa lopta dostala na kopačku Mateja Dolníka a ten pravačkou prestrelil všetko čo mu stálo v ceste - 1:0 pre TIKI. Western Camp však za mohutnej podpory fanúšikov nezložil zbrane a už v 14. minúte si loptu po nepresnej rozohrávke brankára Valašíka prebral Angelovič a prudkou strelou po zemi k žrdi vyrovnal na 1:1. V 25. minúte loptu skvelo vyviezol Lády, posunul doľava na Alana Kováča a ten strieľanou prihrávkou našiel pred bránou Dávida Bielčíka a ten naklonil misky váh opätovne na stranu Tiki Taka. Po prvom polčase tak svietilo na svetelnej tabuli skóre 2:1 pre TIKI TAKA. V úvode druhého polčasu sme videli miernu prevahu na strane Western Campu - ten však nepremenil viacero sľubných šancí. V 35. minúte rozohral priamy kop bez váhania Štefunko, poslal loptu na Alana Kováča a ten v početnej nevýhode prudkou strelou na vzdialenejšiu žrď zvýšil na rozdiel 2 gólov - 3:1. Avšak ihneď po roozhrávke a kombinácii po osi Gonda - Kovacs - Chorvát bolo znížené opäť na rozdiel jedného gólu. Vo zvyšku druhého polčasu sme videli skvelé predstavenie oboch brankárov, ktorí privádzali útočiacich hráčov do zúfalstva. Najväčšiu šancu prinesol záver nadstaveného času, kedy po stečovanej strele opečiatkoval spojnicu bránky Matej Chorvát. Vyrovnanie to však neprinieslo a tak sa teší TIKI TAKA zo zisku piateho titulu v Niké TOP Lige a osamostatňuje sa tak na prvej priečke v počte získaných titulov. Pre nestranného fanúšika bolo toto finále určite skvelým zážitkom.


Western Camp - TIKI TAKA 2:3 (1:2)

Góly: 15. Angelovič, 37. Chorvát - 4. Dolník, 25+1 Bielčík, 36. Kováč

Finálový večer - Niké TOP Liga Bratislava

Finálový večer - Niké TOP Liga Bratislava (Foto: Andrej Hrušovský)

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. RC Matej Babic 4 Gólov