|
Redakcia

Nitra má nového šampióna

NIT

Sezóna Niké TOP Ligy v Nitre vyvrcholila finálovým zápasom, v ktorom sa stretli FC Trestná lavica a Pribinovci. Išlo tak o súboj druhého a štvrtého tímu po základnej časti.


V studenom novembrovom počasí to dlho vyzeralo na bezgólový prvý polčas. Jemnú prevahu, čo sa týka vytvárania šancí, mal tím FC Trestná Lavica, avšak obaja brankári sa viac krát predviedli v dobrom svetle a zatiahli za sebou roletu. Skóre otvoril až v 23. minúte Roland Peseky, ktorý sa najlepšie zorientoval pred bránkou po rohovom kope. Pribinovci sa tak ujali vedenia 1:0. V nadstavenom čase prvého polčasu Trestná Lavica rozohrala rýchle vhadzovanie do pokutového územia, kde sa skvele uvoľnil Matúš Šturdík a vyrovnal na 1:1. Po prvom polčase tak svietilo na tabuli skóre 1:1.


Úvod druhého polčasu pripomínal úvod toho prvého, keď oba tímy držali nad vodou brankári dobrými zákrokmi. Až v 37. minúte po kombinačnej akcii Pribinovcov zostal pred bránkou nebránený Markus Šinka a po jeho góle išli Pribinovci opäť do vedenia. V 44. minúte videl červenú kartu na strane FC Trestná Lavica Kevin Kele a jeho tím tak hral 5 minútové oslabenie. To využil v 49. minúte na konečných 3:1 Alex Pagačovič. Z premiérového titulu sa tak tešili hráči Pribinovcov.



submenu

Tabuľka

Nitra (NIT) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body

štatistiky

Nitra (NIT) 1. TOP Liga