|
Redakcia

Western Camp na poslednú chvíľu víťazom základnej časti! (súhrn 9. kola)

BRA

V stredu čakalo Mladú Gardu posledné kolo základnej časti Niké TOP Ligy a my môžeme s určitosťou povedať, že bolo sa na čo pozerať!


V prvom zápase sa proti sebe stretli Dúbravka PunchersPečienkári, pričom hostia vedeli, že tento zápas musia vyhrať, aby sa dostali do FINAL 4. Svoj cieľ jasne demonštrovali aj na ploche, kedy v 22. minúte viedli už 4:0! Polčasová zmena strán prebiehala nakoniec pri výsledku 5:1 v prospech Pečienkárov. V druhom polčase padali góly na každej strane. Punchers sa síce podarilo priblížiť súperovi, no Pečienkári zakaždým dokázali veľmi rýchlo odpovedať na inkasovaný gól. Druhý polčas tak Pečienkári vyhrali 5:4 a zápas celkovo 10:5. Vyzdvihnúť treba hlavne výkon útočníka Dudu, ktorý sa dokázal presadiť až 4x a poslal svoj tím smer FINAL 4.

Sťahovanie BleskovkaAko Chcete už nemali šancu na FINAL 4, no aj napriek tomu predviedli na ihrisku sympatický výkon, kedy prvý polčas skončil remízou 2:2. V tom druhom už dominovali "sťahováci", ktorí ovládli toto dejstvo v pomere 6:2. Za Bleskovku sa presadil až 5x Jozef Rejdovian, pričom dva góly dal až v závere v nadstavenom čase. A bol to práve Rejdovian, kto Dudovi z Pečienkárov vyfúkol cenu hráča kola. Sťahovanie Bleskovka teda vyhrala zápas výsledkom 8:4 a Ako Chcete sa nepodarilo zaknihovať výhru ani v poslednom kole.

Priamy súboj o 8. miesto v tabuľke. Na jednej strane Real Coholics s jednou výhrou a na strane druhej Engerau Boys, ktorý má o  bod menej. Očakával sa vyrovnaný zápas, no opak bol pravdou a Engerau Boys ovládli prvé dejstvo v pomere 5:0, pričom hattrick zaznamenal Ondrej Cíferský. Druhý polčas bol už vyrovnanejší, ale dráma sa nekonala. A tak si Engerau Boys v poslednom kole pripísali tri body za výhru (8:2) a na poslednú chvíľu sa v tabuľke dostali pred Real Coholics.

A tu ideme do tuhého. Neporazení Tiki Taka a proti nim Western Camp, ktorý sa v prípade výhry posunie na prvé miesto. Úvod patril hosťom, ktorí vďaka dvom gólom viedli v 9. minúte 2:0. Tiki Taka dokázala vyrovnať na 2:2, no v nadstavenom čase prvého polčasu mal posledné slovo práve Western Camp a gólom na 3:2 naklonil misky váh na svoju stranu. Úvod druhého polčasu patril znova "žlto-bielym", ktorým sa podarilo navýšiť vedenie na 4:2. Proti bol ale hrdina z utorkového Superligového zápasu výberu Bratislavy František Lády, ktorý svojim druhým gólom v zápase priblížil Tiki Taka na dostrel jedného gólu (3:4). Záverečný tlak Tiki Taka nedokázala premeniť do gólu, práve naopak. Western Camp v nadstavenom čase zakončil zápas gólom na 5:3 a mohol sa tešiť z prvého miesta v tabuľke základnej časti Niké TOP Ligy. Víťazstvo bolo o to sladšie, že dokázali ukončiť Tiki Taka 19-zápasovú šnúru bez prehry.

Denis Richnavský, Western Camp 

Pred zápasom sme určite poznali súperovu kvalitu, bol na čele tabuľky a jednoznačne viedol ligu. Dá sa povedať, že do zápasu sme vstupovali nie len so snahou vyhrať zápas, ale aj s veľkým rešpektom voči súperovi a s akýmkoľvek možným scenárom zápasu. Konečný výsledok skončil v náš prospech a po kvalitnom výkone oboch mužstiev, sme sa tešili z prvého miesta tabuľky po základnej časti. Určite by som pochválil všetkých chalanov za to, ako sa na zápas pripravili a pristúpili k nemu. Môžem povedať, že sme sa konečne vedeli strelecky presadiť od začiatku zápasu a nemuseli sme sa tak opäť doťahovať na súpera, ako to bolo v predošlých zápasoch. Do ďalšieho zápasu by som toho veľa nemenil. Posledný zápas ukázal, že futbal vieme hrať a dokonca aj vyhrávať.

 

Posledný zápas na programe, Papalalulu proti AFT Wolves. V hre je Čierny Peter, ktorý ostane tímu tesne pred bránami FINAL 4. Prvý polčas vyšiel jasne pre domáci, za ktorých sa presadili Jurkemik, Marušinec a Haladej. Polčas bol teda 3:0 pre Papalalulu. V druhom polčase sa očakávalo zdramatizovanie dejstva zo strany Wolves, no štyrmi gólmi v priebehu 11 minút Papalalulu uhasili všetky nádeje Wolves smerom k FINAL 4. V závere vlci už len kozmeticky upravili skóre dvoma gólmi na konečných 7:2 v prospech Papalalulu.

1.     Liga výsledky

Dúbravka Punchers 5:10 (1:5) Pečienkári

Sťahovanie Bleskovka 8:4 (2:2) Ako Chcete

Real Coholics 2:8 (0:5) Engerau Boys

Tiki Taka 3:5 (2:3) Western Camp

Papalalulu 7:2 (3:0) AFT Wolves


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. TIK Matej Dolník 7 Gólov
3. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. EB Patrik Gajan 4 Gólov