|
Redakcia

O ničom nie je rozhodnuté... (Súhrn 8. kola)

BRA

Základná časť prvej ligy sa blíži ku svojmu koncu a pred predposledným kolom bolo všetko otvorené. Hral sa zápas mesiaca o prvé miesto, o pozíciu v playoff bojujú 3 mužstvá a štyria sú v ohrození zostupu. Bolo cítiť, že každému tímu ide naozaj o veľa...


V prvom zápase nastúpili Pečienkári proti Sťahovaniu Bleskovka. Domáci sa pred ôsmym kolom nachádzali len o skóre na štvrtom mieste, zaručujúcom účasť v play off. Naopak hostia mali rezervu "iba" 2 na zostupové pásmo. Pečienkári otvorili skóre už v 5. minúte, no hostia dokázali odpovedať a to dokonca tri krát v priebehu 7 minút. Bleskovka teda vyhrala prvé dejstvo 3:1. V druhom polčase boli diváci svedkami prestrelky, v ktorej padlo až 7 gólov. Skóre sa menilo takmer neustále, avšak po záverečnom hvizde píšťalky sa tešilo Sťahovanie Bleskovka po výhre 6:5 nad favoritom.

Druhý zápas medzi tímami Western Camp a Real Coholics nadväzoval práve na ten prvý. Domáci v tabuľke o skóre za Pečienkármi o play off a Real Coholics strácal na Bleskovku 2 v spodnej časti tabuľky. Western Campu patril úvod zápasu, kedy sa dokázali presadiť dva krát, na čo hostia kontrovali dvoma gólmi. Po polčase svietil na tabuli nerozhodný stav 2:2. V druhom polčase sa čakalo 15 minút na to, kto nakloní misky váh na svoju stranu. A bol to práve Western Camp, ktorý udrel až tri krát v priebehu 15 minút, z čoho sa už hostia nedokázali spamätať. Tímy sa následne dokázali presadiť jeden krát a to znamenalo že výhra 6:3 a dôležité tri putujú na stranu Western Camp-u.

Matúš Pollák, Western Camp

Naše pocity zo zápasu sú všelijaké pretože, celý zápas nám lopta skákala pod nohami skrz chýbajúcej rozcvičky pred zápasom, keďže sme meškali, ale počas zápasu sa to utriaslo. Veľmi nám pomohli dva rýchle góly z úvodu zápasu. Neviem či sa dá povedať po tomto zápase či sme boli s niečím spokojní, samozrejme s výsledkom, ktorý nás najviac teší, ale čo sa týka hry je na čom pracovať. Zlepšiť musíme v prvom rade príchody na zápas a poriadnu rozcvičku, aby sme dokázali od prvej minúty vybehnúť na súpera a hrať našu hru.

AFT Wolves vedeli, že v prípade výhry proti Dúbravke Punchers si upevnia pozíciu v TOP4. V prvom polčase to bolo zo strany na stranu, kedy sa v tretej minúte ako prví presadili Punchers, na čo vlci odpovedali dvomi zásahmi. Skóre sa v prvom polčase menilo ešte 4 krát a počas prestávkovej zmeny strán mala Dúbravka jednogólový náskok (4:3). V druhom polčase sa Wolves dokázali presadiť 5 krát, naopak za Punchers odpovedal dvoma zásahmi Gagič, ktorý sa stal hráčom kola. AFT Wolves si nakoniec dokázalo poradiť s Dúbravkou Punchers 8:6.

Marek Bujňák, AFT Wolves

Bol to dôležitý zápas pre oba tímy a zároveň sme chceli my, aj náš súper vyhrať. Od začiatku to bolo kostrbaté. Viac z hry mal súper, bol až príliš efektívny. Ako však ubiehali minúty, zapli sme na vyšší level a pomaly ale isto preberali opraty na svoju stranu, čo napokon viedlo k úspešnému koncu. Teší nás ale naše ofenzívne "šantenie sa". Chalani sa bavia malým futbalom, ukazujú krásne akcie, ktoré sú zakončené gólom. Horšie je to v defenzíve. Naša obrana je túto sezónu deravá ako ementál. Momentálne máme štvrtú najhoršiu defenzívu, čo je spôsobené tým, že pred sezónou naši skauti zaostrili na chlapcov, ktorí ľúbia útočiť.

Súboj trápiaceho sa vicemajstra Ako Chcete proti trápiacim sa Engerau Boys. Tak by sa dal nazvať štvrtý zápas na programe ôsmeho kola prvej ligy, nakoľko ani jednému z oboch mužstiev sezóna absolútne nevychádza. Prvý polčas bol chudobný na góly a jediným strelcom bol Baláž z Ako Chcete, ktorý otvoril skóre v siedmej minúte. V druhom dejstve to bolo oveľa zaujímavejšie. Tri minúty po začiatku už viedlo Ako Chcete 2:0. No o 10 minút neskôr sa presadili aj Engerau Boys, a to hneď dva krát. O minútu neskôr bolo vedenie znovu na strane Ako Chcete (3:2). Ale Cíferský s Hečkom boli proti a obaja svojimi druhými gólmi v zápase otočili 5 minút pred koncom výsledok zápasu 4:3 v prospech Enegrau Boys. To, že aj v tomto zápase išlo naozaj oveľa podčiarkli dve červené karty na strane Ako Chcete.

Zápas mesiaca, také označenie dostalo stretnutie medzi prvými dvoma celkami ligy. Tiki Taka na čele so 17timi bodmi a hneď za nimi 16-bodová Papalalulu. Zápas dostal náboj hneď v úvode, kedy sa v druhej minúte presadili oba celky (1:1). Hralo sa zo strany na stranu, a prvý polčas napokon ovládlo Tiki Taka výsledkom 5:2. Úvod druhého polčasu patril Papalalulu, za ktorých Židzik znížil na 3:5. O minútu neskôr Tiki Taka znovu odskočilo na rozdiel troch gólov vďaka druhému gólu Bielčika a následne sa presadili Pálka a Kvasňovský. Na skóre 8:3 dokázalo Papalalulu kontrovať už iba jedným gólom a tak sa z víťazstva tešili Tiki Taka, ktorí si zároveň upevnili pozíciu lídra ligovej tabuľky.

Vyjadrenie Tiki Taka (zdroj: instagram @tikitakaba)

Dnešný šláger kola nám priniesol súboj dvoch tabuľkovo najlepších mužstiev a presne tak aj zápas vyzeral. Obidve mužstvá postavili to najlepšie čo momentálne majú, výborný futbal na obidvoch stranách, krásne akcie na jednej či druhej strane. Za nás môžem povedať, že toto bol zatiaľ náš najlepší výkon v sezóne. Chalani do bodky splnili všetko, čo sme si pred zápasom povedali. Dostali sme sa na hranicu 19 neprehraných zápasov v rade, čo je úžasné číslo, súperovi ďakujeme za výborný zápas! My ideme ďalej za svojím cieľom.

 

Výsledky 1. ligy:

Pečienkári 5:6 (1:3) Sťahovanie Bleskovka

Western Camp 6:3 (2:2) Real Coholics

AFT Wolves 8:6 (3:4) Dúbravka Punchers

Ako Chcete 3:4 (1:0) Engerau Boys

Papalalulu 4:8 (2:5) Tiki Taka

MMG Zápasy Týždňa:

1.     Liga: Western Camp 6:3 Real Coholics

2.     Liga: Olympique 2:7 FC Seniors

3.     Liga: East End Rovers 6:4 Good Kompany

4.     Liga FC Black Mamba 9:4 Delirium Tremens


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. TIK Matej Dolník 7 Gólov
3. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. EB Patrik Gajan 4 Gólov