|
Redakcia

Majstrovstvá sveta v malom futbale sa nezadržateľne blížia!

BRA

Majstrovstvá Sveta v malom futbale sa nezadržateľne blížia. Do 17-člennej nominácie slovenskej reprezentácie sa dostali piati hráči z bratislavskej Niké TOP Ligy. Našu krajinu budú v Ras Al Khaihah reprezentovať Samo Marušinec, Martin Jurkemik, Michal Javnický, Marek Blažej a Michal Böhmer.

Prví štyria menovaní hlásia ligovú príslušnosť v Papalalulu a Böhmer brázdi topligové trávniky za Dúbravku Punchers. Hráči dostali pred šampionátom jednoduchú otázku, aké sú ich pocity tesne pred majstrovstvami. Na záver prinášame pohľad prezidenta SZMF a zároveň zakladateľa Niké TOP Ligy Petra Králika.

Samo Marušinec, Papalalulu

Všetci sme pred MS plní očakávania. Prvotný osobný cieľ každého z nás dostať sa do záverečnej nominácie sa splnil aj mne. Teraz už je na rade cieľ tímový a tým je čo najlepšie umiestnenie. Ja osobne mám vždy tie najvyššie ciele a pre mňa to bude medailová pozícia. Možno je to trochu trúfalé, ale myslím si, že všetci v tíme sme nastavení tak, že bez semifinále nepôjdeme zo šampionátu spokojní. Dovolím si povedať, že pri kvalite nášho mužstva je to cieľ reálny. Nebude to jednoduché ale urobíme všetko preto, aby to tak bolo a odchádzali sme zo šampionátu spokojní.

Martin Jurkemik z Papalalulu sa aktuálne sústredí na povinnosti pracovného charakteru a taktiež na tie na trávnikoch. Ako sám povedal, ide "pekne krok za krokom" a pravdepodobne sa nad šampionátom začne zamýšľať tesne pred jeho začiatkom.

Michal Javnický, Papalalulu

Pocity mám výborné, mužstvo je plné očakávaní a zdravo namotivované urobiť dobrý výsledok. Určite je náš cieľ postúpiť z prvého miesta v skupine, čiže na to sa budeme v prvom rade sústrediť a potom sa dostať čo najďalej v play off.

Marek Blažej, Papalalulu

Na majstrovstvá sa veľmi teším. Mám ešte nejaké pracovné povinnosti, ale budem v Dubaji o pár dní skôr ako ostatní chalani a tam si myslím, že si to plne uvedomím. Chceme ukázať srdiečko pre Slovensko, pekný futbal a verím, že sa nám to podarí naplniť.

Michal Böhmer, Dúbravka Punchers

Moje pocity sú zmiešané, mám veľkú radosť z účasti na MS, ale na druhú stranu sú aj faktory, z ktorých mám obavy, iné prostredie, podnebie a kultúra v SAE. Našťastie máme väčšinu zápasov v podvečerných a večerných hodinách, tak dúfam, že teploty budú zvládnuteľné a náš herný prejav bude odzrkadľovať výsledky z posledných prípravných zápasov.


Na otázku ako vníma, že do 17-člennej člennej nominácie sa dostali piati hráči z Bratislavskej Niké TOP Ligy a aké sú očakávania pred šampionátom odpovedal Peter Králik, prezident Slovenského Zväzu Malého Futbalu a zároveň zakladateľ Niké TOP Ligy nasledovne:

Posledné roky bol zástupcom v reprezentácii len bývalý kapitán Ivo Buchel a dovolím si povedať, že vzhľadom na veľkosť súťaže to bolo naozaj až nepochopiteľne nízky počet. Veď máme 120 tímov a 1. Niké TOP liga v Bratislave je historicky najvyrovnanejšou súťažou doteraz, všetky tímy sú kvalitné a zápasy vyrovnané. Bratislava v Niké Superlige skončila druhá, v tejto sezóne je bez straty bodu. 

Myslím si, že sa už aj v Bratislave začal vnímať malý futbal vážnejšie a je vidieť výsledky, ktoré verím, že pomôžu reprezentácii dosiahnuť čo najlepší výsledok.


Program slovenskej reprezentácie:

27.10. o 16:30 Slovensko vs. Albánsko (RTVS Šport)

29.10. o 19:15 Slovensko vs Anglicko (RTVS Šport)

31.10. o 16:45 Slovensko vs. Francúzsko (RTVS Šport)

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
5. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
6. TIK Filip Skala 5 Gólov
7. RC Matej Babic 4 Gólov