|
Redakcia

Extrémne vyrovnané 5. kolo

BRA

V 5. kole sa zrodili až tri remízy a 2 tesné výhry. Papalalulu zostáva stále na čele tabuľky, Pečienkári s cenným bodom proti majstrovi a trápiaci sa Engerau Boys. Máme za sebou piate kolo Niké TOP Ligy.

Sťahovanie Bleskovka vs. Real Coholics 1:1

Ale začneme pekne po poriadku. Prvým na programe bol zápas medzi Sťahovaním Bleskovka a Real Coholics. Hostia sa nachádzali pred piatym kolom na chvoste tabuľky a na udržanie si šance na záchranu museli nevyhnutne bodovať. To isté platilo aj o domácich, aby sa udržali v TOP4. Bleskovka bola v prvom polčase jasne lepším tímom a zaslúžene viedla 1:0. Hostí po celý zápas držal fantasticky chytajúci Kováč, ktorý sa stal hráčom kola. V druhom dejstve sa po zlepšenom výkone podarilo Real-u po góle obrancu Rumanka vyrovnať na 1:1. Tento výsledok svietil na tabuli aj po záverečnom hvizde, a tak sa v MMG Zápase Týždňa body delili.

Kristián Kováč, Real Coholics:

"V tomto zápase som nebol spokojný s nasadením a emóciou hráčov. Treba trošku väčší život na ihrisku, na druhej strane sa nám zlepšilo držanie lopty. Veľakrát sme sa silou mocou netlačili hneď do zakončenia, ale na druhú stranu keď sme sa dostali na súperovu polovicu, tak sme sa nevedeli presadiť a pripraviť si finalizáciu na zakončenie."

AFT Wolves vs. Ako chcete 6:5

Prestrelka ako hrom! Tak by sa dal nazvať zápas medzi AFT Wolves a Ako Chcete. Tabuľkovo šiesty domáci a na ôsmej priečke figurujúci hostia doručili divákom atraktívny zápas, v ktorom sa presadilo až 10 rôznych hráčov. Prvý polčas skončil 0:0 a vyzeralo to na gólovo chudobný zápas. Druhý polčas bol ako z iného filmu, kedy padlo v priebehu 25 minút až 11 gólov. Wolves vsietili gól na 1:0 v 28. minúte zápasu a od tohto momentu už neprehrávali. Ako Chcete kontrovali kontaktnými gólmi, avšak na body to nestačilo a po výsledku 6:5 išli tri body na stranu vlkov.

Pečienkári vs. TIKI TAKA 5:5

Nováčik súťaže Pečienkári sa postavil na Mladej Garde proti obhájcovi titulu z Tiki Taka. Po prvom polčase svietil na tabuli výsledok 3:0 pre hostí a zdalo sa, že je po zápase. Avšak húževnatým výkonom v druhom dejstve dokázali Pečienkári zvrátiť nepriaznivý stav. V 27. minúte znížili na 1:3, aby o dve minúty neskôr v priebehu 60 sekúnd dostali dva góly na 1:4 a 1:5. Potom ale nasledoval záver ako z ríše snov.  4 góly v priebehu 10 minút znamenal že Pečienkári vyvrátili papierové predpoklady a konečný výsledok 5:5 pre nich znamenal obrovsky cenný 1 bod proti silnému súperovi.

Western Camp vs. Papalalulu 2:2

Líder tabuľky Papalalulu sa postavil proti tabuľkovo siedmemu celku Western Camp. V prvom polčase to bol práve Western Camp, kto otvoril skóre a naklonil misky váh na svoju stranu. Javnický z Papalalulu o 5 minút neskôr vyrovnal, ale posledné slovo prvého dejstva mali "žlto-bieli", ktorí minútu pred koncom polčasu dali gól na 2:1. V druom polčase už padol iba jeden gól. Autorom bol najlepší strelec ligy Haladej a po jeho góle sa už stav nezmenil. Zápas teda skončil remízou 2:2.

Rastislav Gibala, Western Camp:

"Do zápasu sme išli s cieľom získať body nakoniec sa po viacerých zahodených šanciach na obidvoch stranách zápas skončil remízou. Aj bez viacerých chýbajúcich hráčov sme sa presvedčili že vieme hrať dobre aj proti skúsenému súperovi čo je pozitívom do budúcna. Do ďalších zápasov potrebujeme zlepšiť pohyb bez lopty a premieňanie šancí, do ktorých sa dostávame, aby sme na to nedoplácali."

Engerau Boys vs. Dúbravka Punchers 3:4

Posledným zápasom na programe bolo tzv. derby mestských častí Engerau Boys sa postavili proti Dúbravke Punchers. Prvý polčas zvládol lepšie celok z Petržalky, kedy viedli 1:0. Zápas ale nabral na obrátkach až v druhom dejstve. Dúbravka otvorila polčas vyrovnávajúcim gólom, na ktorý dokázali ešte Engerau Boys odpovedať. Potom ale prišla silná sedemminútovka, v ktorej Punchers udreli až 3 krát. Z tohto sa domáci už dostať nedokázali a na konci zápasu iba kozmeticky upravili výsledok na konečných 3:4. Tri body teda putujú na stranu Dúbravky Punchers.

Mário Topor, Engerau Boys:

"Pocity zo zápasu sú jednoznačne smutné a prevláda sklamanie. Zápas, v ktorom sme mali viac vyložených šancí na to, aby sme rozhodli o našom víťazstve sme si poľahky nechali vziať. Tesne pred zápasom nám vypadol brankár a 2 hráči. Napriek tomu sme odohrali dobrý zápas, avšak nemôžme ho takto stratiť v druhom polčase. Ťažko povedať čo zlepšiť, ale asi koncentráciu. To že posledné roky ak si pozrieme štatistiky tak jesenná sezóna sa nám vôbec výsledkovo nedarí tak je tomu aj túto jeseň. Herne to nieje vôbec zlé, ale niečo nám chýba, čo nás oberá o body. Proti Tiki Taka viedli sme 2:0 prehra 2:3 s Wolves sme viedli a nakoniec 3:3, proti Bleskovke sme otočili zápas viedli sme 4:3 prehra 4:5 a včera viedli sme 1:0 2:1 prehrali sme 2:3. Chýba nám trochu viac šťastia a zjavne koncentrácia ktorá nám prehráva zápasy, alebo naša veľmi slabá efektivita. Šance si vypracujeme ale takmer v každom zápase urobíme zo súperovho brankára hviezdu. Musíme byt agresívnejší v zakončení a premieňať naše šance do gólov aby nás potom tie šance nemrzeli a nestali práve tieto . V hernej kríze nie sme lebo hra nie je zlá, avšak sme vo výsledkovej kríze ktorú posledné roky máme každú jeseň a čím to je na to sme neprišli. Na jar sa snáď vrátime tam kam patríme."

 

Výsledky:

Sťahovanie Bleskovka 1:1 (1:0) Real Coholics

AFT Wolves 6:5 (0:0) Ako Chcete

Pečienkári 5:5 (0:3) Tiki Taka

Western Camp 2:2 (2:1) Papalalulu

Engerau Boys 3:4 (1:0) Dúbravka Punchers

 

MMG Barbers Zápasy Týždňa:

1. Liga: Sťahovanie Bleskovka 1:1 Real Coholics

2. liga: FC Nealko 4:0 Biela Orava

3. liga: FC Fuzate 2:4 Fake Football

4. liga: Divé Svine 2:9 FC Method B

 

Sú za nami štyri kolá tipovačky MMG Barbers Zápas Týždňa, kde čelo tabuľky vyzerá nasledovne:

1. danielkastl_ (10 bodov)

2.-4. alexlauko, fursteriis, sladis7 (8 bodov)

5.-7. jakubolejka, hdrabek0, simon_skapik (7 bodov)

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
5. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
6. TIK Filip Skala 5 Gólov
7. RC Matej Babic 4 Gólov