|
Stanislav Chudík

Zaujímavé čísla z jarnej časti sezóny v Nitre

NIT

Niké TOP ligy v Nitre sa už nezadržateľne blíži. Jej štart je na pláne už 4. septembra. My sa však ešte obzrieme za tou poslednou, teda sezónou Jar 2023, ktorá vyvrcholila v júni. Pozreli sme na zopár zaujímavých štatistík z tejto časti sezóny.

Počet odohraných zápasov

Niké TOP ligy v Nitre sa v sezóne Jar 2023 zúčastnilo 11 tímov. Počas sezóny sa spolu odohralo 59 súťažných zápasov. Z toho 55 bolo v základnej časti a ďalšie štyri sa odohrali v play-off. Sezónu nakoniec ovládli hráči FC Trestná lavica, ktorí si vo finále poradili s Pivkármi 4:3.

Najgólovejší tím

Najgólovejším tímom v Nitre sa stal majstrovský celok Trestnej lavice, ktorý v sezóne nastrieľal 94 presných zásahov. Len tesne za nimi skončili Pivkári, ktorí vsietili iba o dva góly menej a po základnej časti boli v tejto štatistike lepší. FC Trestná lavica sa do čela prebojovalo najmä vďaka suverénnemu semifinálovému víťazstvu 9:1 nad Túlavými citrónmi. 


Najviac gólov jedného tímu v zápase a najgólovejší zápas

Góly sú to, na čo sa fanúšikovia malého futbalu tešia. Pre nezainteresovaného diváka platí, čím viac gólov padne, tým lepšie. Najviac gólov jednom zápase na Jar 2023 padlo v Nitre v zápase Individuals team Nitra - Pivkári. Padlo ich až 25. Bol to zároveň aj zápas, v ktorom sme videli najviac gólov jedného tímu v zápase, keďže Pivkári tento zápas vyhrali suverénne 23:2.

Najlepší strelec

Najlepším strelcom sa stal zakončovateľ Pivkárov Matúš Paukner, ktorý nastúpil do desiatich zápasov svojho tímu v sezóne a na svoje konto si pripísal až 34 presných zásahov. Paukner mal tak skvelú štatistiku, keď dal v priemere viac ako tri góly v jednom zápase.


Najmenej gólov v sezóne

Najmenší počet gólov v sezóne Jar 2023 zaznamenali hráči Individuals team Nitra, ktorým sa v desiatich zápasoch podarilo streliť 18 gólov. Veríme, že si hráči svoje štatistiky v ďalšej sezóne vylepšia.

Najmenej gólov v zápase

Na jar sa v Nitre nestalo, že by sme boli svedkom zápasu, v ktorom by nepadol aspoň jeden presný zásah. Nitra tak potvrdila, že výsledok 0:0 je v malom futbale skôr raritou. O najmenej gólový zápas sezóny sa postarali tímy Fr13nds a TC Nitra, ktorý sa odohral ešte v rámci prvého kola sezóny a skončil víťazstvom TC Nitra v pomere 1:0.

submenu

Tabuľka

Nitra (NIT) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body

štatistiky

Nitra (NIT) 1. TOP Liga