|
Stanislav Chudík

Zaujímavé čísla z jarnej sezóny

BRA

Niké TOP liga v Bratislave sa už nezadržateľne blíži. Už 11. septembra sa naplno rozbehne nový ročník súťaže. Stále sa do neho môžete registrovať, máte však na to čas len do nedele. V Bratislave nám prestávku medzi jarnou a jesennou sezónu rozdelila letná edícia súťaže. My sa teraz pozrieme na zopár zaujímavých čísel z jarnej časti. V sezóne Jar 2023 sa do Niké TOP ligy v Bratislave spolu zapojilo v štyroch ligách a celkovo 14 skupinách až 116 tímov.

Počet odohratých zápasov v jednej sezóne

Niké TOP liga v Bratislave je najväčšiu ligou v malom futbale. 116 tímov v štyroch úrovniach líg, ktoré majú viaceré skupiny. Sezóna trvá 11 týždňov, no a počas tej jarnej sa v Bratislave odohralo 567 zápasov

Najgólovejší tím

Tímom, ktorý strelil v sezóne Jar 2023 najviac gólov bol FC Fyzio.sk. Tím FC Fyzio.sk ovládol na jar dianie v 3. lige skupiny E a ako víťaz skupiny sa prebojovali do druhej Niké TOP ligy. V desiatich zápasoch strelili úctyhodných 96 gólov. 


Najviac gólov jedného tímu v zápase

Aj pri tejto štatistike budeme hovoriť o tíme FC Fyzio.sk, ktorý dokázal nastrieľať v jednom zápase až 18 presných zásahov. Bolo tomu tak v rámci 2. kola tretej ligy skupiny E, kedy sa stretli s mužstvom FK Medium. Duel skončil suverénnou výhrou FC Fyzio.sk v pomere 18:0.

Najgólovejší zápas

Malý futbal a góly, to ide k sebe. Čím ich je viac, tým nás to viac baví. Najviac gólov v jednom zápase padlo na jar v zápase 2. kola prvej ligy medzi Papalalulu Bratislava a Aktivizérom. V tomto stretnutí sme boli svedkami až 19 presných zásahov. Zápas sa skončil víťazstvom Papalalulu v pomere 14:5. 

Najlepší strelec

Sme pri štvrtej štatistike a už tretíkrát budeme hovoriť o tíme FC Fyzio.sk. Najviac gólov v jednej sezóne zaznamenal ich zakončovateľ Jaroslav Kubrický, ktorý sa presadil 21krát v desiatich zápasoch. 


Najmenej gólov v sezóne 

Najmenej gólov v sezóne zaznamenali hráči EUBA Legends. V desiatich zápasoch sezóny sa presadili iba desaťkrát, čo vychádza v priemere na jeden presný zásah na zápas. Uvidíme, či v novej sezóne svoju štatistiku vylepšia. 

Najmenej gólové zápasy

V malom futbale je to pomerne neobvyklé, ak sa zápas skončí výsledkom 0:0. V Niké TOP lige v Bratislave sa na jar odohralo obrovské množstvo zápasov (viac ako 560)  a iba dvakrát sme gól v zápase nevideli. Raz to bolo v zápase EUBA Legends proti tímu FC Donkey a druhým bezgólovým stretnutím bol duel medzi Kameni a FK Urpiner Pub BCT.

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. TIK Matej Dolník 7 Gólov
3. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. EB Patrik Gajan 4 Gólov