|
Stanislav Chudík

Dramatické finále ovládli po penaltách hráči TIKI TAKA

BRA

V stredu 21. júna sa odohrali finálové zápasy Niké TOP ligy v Bratislave, v ktorých sme spoznali medailistov sezóny Jar 2023. V zápase o tretie miesto proti sebe bojovali Engerau Boys a Dúbravka Punchers. Vo veľkom finále sa o titul pobili TIKI TAKA a Ako chcete.

Zápas o bronz lepšie začali hráči Engerau Boys, keď už v 2. minúte otvoril skóre Gagič, ktorý si smolne poslal loptu do svojej siete. Už o dve minúty však bolo vyrovnané, keď sa spoza pokutového územia presadil Tichý a vyrovnal na 1:1. V 8. minúte však už znovu viedlo Engerau Boys, keď sa po peknej individuálnej akcii presadil Oliver Cíferský. V 16. minúte mohlo byť vyrovnané, keď sa pekne individuálne presadil Gagič, ktorý loptu nahral ešte lepšie postavenému spoluhráčovi, ktorý však trestuhodne prestrelil opustenú bránu. Po prvom polčase tak viedli hráči Engerau Boys 2:1. 

Druhý polčas lepšie začali hráči Dúbravky Punchers, keď sa v 32. minúte postaral o vyrovnanie svojim druhým gólom v zápase Tichý. Vyrovnaný stav však dlho netrval, keď sa exportnou strelou presadil Hečko, ktorý prinavrátil vedenie pre Engerau Boys. No a ďalšiu minútu viedli Engerau Boys po prvýkrát v zápase o dva góly, keď sieť v bráne rozvlnil Semančík. Potom sa do tlaku dostali aj hráči Dúbravky, ale Dominik Podhajeczky svoj tím podržal. V 46. minúte však bol už na pokus Tichého prikrátky a ten tak tri minúty pred koncom riadnej hracej doby znížil na 4:3. Na vyrovnanie sa však už nezmohli. Engerau Boys sa tak tešili zo zisku bronzu.

Finálovú drámu rozhodli až penalty

Vo finále Niké TOP ligy sezóny Jar 2023 sa stretli TIKI TAKA a Ako chcete. Finále lepšie začali hráči TIKI TAKA, keď si loptu nešťastne do siete tečoval obranca Ako chcete Kardoš a TIKI TAKA tak viedla 1:0 už od 2. minúty. Ako chcete však prakticky okamžite vyrovnalo, keď sa po individuálnom sóle presadil Klačko a vyrovnal na 1:1. Vyrovnaný stav vydržal iba zopár sekúnd a Ako chcete otočil vývoj zápasu vo svoj prospech, keď sa do streleckej listiny zapísal Baláž. Ako chcete potom ovládlo dianie na ihrisku, hráči dobre kombinovali a pozorne bránili. V 14. minúte spravil brankár TIKI TAKA obrovskú chybu, ktorú dokázal potrestať gólom na 3:1 pre Ako chcete Hrdina. TIKI TAKA sa potom prebrali v závere prvého dejstva. Odmenou im bol v 24. minúte gól na 2:3, ktorý zaznamenal Lády. 

Druhé dejstvo začali lepšie hráči TIKI TAKA, keď sa im v 30. minúte podarilo dorovnať skóre na 3:3, o čo sa pričinil Fujak. No a v 33. minúte už TIKA TAKA po druhýkrát v zápase viedla, keď sa z gólu tešil Dolník. V 42. minúte sme však mali znovu vyrovnaný stav, keď na 4:4 vyrovnal Hrdina. Vyrovnaný stav znovu však dlho nevydržal, keď o minútu poslal znovu TIKA TAKA do vedenia Štefunko. TIKI TAKA však vedenie neudržalo dlho, keď sa po skvelej individuálnej akcii postaral o vyrovnanie na 5:5 Hrdina, ktorý tak skompletizoval hattrick. V posledných minútach už gól nepadol a tak o víťazovi museli rozhodnúť až pokutové kopy. V nich mali pevnejšie nervy hráči TIKI TAKA, ktorý sa tak stali majstrami Niké TOP ligy v Bratislave pre sezónu Jar 2023. 

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
5. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
6. TIK Filip Skala 5 Gólov
7. PČK Matej Turňa 4 Gólov