|
Stanislav Chudík

Majster začal sezónu remízou, kanonáda Engerau Boys

BRA

V pondelok odštartoval nový ročník Niké TOP ligy v Bratislave. Titul z minulej sezóny budú na Jar 2023 obhajovať hráči Papalalulu. V prvej lige je šesť tímov. Skvelé gólové divadlo priniesol zápas Corpony a Ako chcete, v ktorom padlo až 19 gólov.

Nováčikovia začali prehrami

Ako nováčikovia sú v prvej lige Atlético Samaria a Aktivizér. Atlético Samária sa v 1. kole stretlo s Engerau Boys. Engerau sa v poslednej sezóne v základnej časti absolútne nedarilo, keď skončili na poslednom mieste s nula bodmi. V skupine O umiestnenie potom však prišli štyri víťazstvá, ktoré znamenali záchranu v prvej lige. Engerau Boys na jeseň strelili v základnej skupine iba jedenásť gólov. Tentokrát však túto gólovú métu naplnili už v prvom kole. Po suverénnom výkone si poradili s nováčikom Atléticom Samaria 11:1 a tak úspešne odštartovali novú sezónu. Na druhé nováčika - Aktivizér čakal súboj s AFT Wolves. Vlci skončili v minulej sezóne na konečnom šiestom mieste. Aj im sa podarilo začať sezónu Jar 2023 víťazne. Prvý polčas vyhrali 3:0. V tom druhom síce Aktivizér dokázal v úvode znížiť, potom sa však o slovo prihlásil kanonier Haladej, ktorý hattrickom potvrdil, že góly strieľať nezabudol. V poslednej minúte už iba kozmeticky výsledok upravil na 2:6 Hudáček. AFT Wolves si po víťazstve 6:2 pripísalo do tabuľky prvé tri body. 


Majstrovské Papalalulu vybojovalo bod v poslednej minúte

Na úradujúceho bratislavského majstra čakal v prvom kole zápas proti Western Campu, teda bronzovému tímu uplynulej sezóny. Zápas začal lepšie Western Camp, keď v 19. minúte viedli už 3:0. Potom síce znížil Paštrnák, ale Richavský v poslednej minúte prvého polčasu prinavrátil Western Campu trojgólové vedenie. V druhom dejstve sa Papalalulu pokúsilo zatlačiť na súpera, čo sa im aj podarilo. Najskôr v 29. znížil Kovasich na rozdiel dvoch gólov. O štyri minúty ho gólovo napodobnil aj Lipa a rozdiel v skóre bol už iba jednogólový. Keď to už vyzeralo na tesnú výhru Western Campu, prišla posledná minúta zápasu a druhá gólová chvíľa Kovasicha, ktorý krásnym gólom vyrovnal na konečných 4:4. Papalalulu a Western Camp si tak body pripísali do tabuľky po jednom bode. 


Dúbravka Punchers skončila v minulej sezóne na štvrtom mieste, keď v zápase o bronz prehrali až na pokutové kopy. V prvom kole sezóny narazili na TIKI TAKA. TIKI TAKA začala zápas lepšie keď po góle Dolnika viedli. Dúbravka však dokázala ešte v prvom dejstve priebeh zápasu zápasu otočiť vo svoj prospech po presných zásahoch Tichého a Penxu. Po prvom polčase bol tak stav 2:1 pre Dúbravku Punchers. V druhom dejstve padli ešte tri góly. Tie však všetky do brány Dúbravčanov. Postupne sa presadili znovu Dolnik, Pálka a Fujak. TIKI TAKA tak v druhom polčase dokázala otočiť priebeh zápasu a nový ročník tak odštartovala víťazstvom. Strieborný tím sezóny Jeseň 2022 - Ako chcete sa stretol s Corponou, ktorá obsadila konečné 5. miesto. Zápas priniesol od úvodu to, čo majú fanúšikovia najradšej, góly.  Prvý polčas priniesol až desať gólov. Na strane Ako chcete sme videli hneď dvoch hattrickových strelcov. Boli nimi Kardoš a Klačko. Ešte jeden presný zásah v prvom polčase za Ako chcete zaznamenal Tkáč. Na strane Corpony sa v prvom polčase presadili Janovský, Baculík a Šnajder. Prvé dejstvo tak skončili 7:3 pre Ako chcete. Aj v druhom dejstve pokračoval gólový uragán. Dočkali sme sa aj ďalšieho strelca hattricku. Tentokrát na strane Corpony a bol ním Gabaj, ktorý sa trikrát presadil v záverečnej desaťminútovke. Okrem neho sa ešte presadili za Corponu v druhom polčase Janovský a Baculík. Ako chcete sa v druhom polčase presadilo štyrikrát. Dva góly zaznamenal Hrdina a po góle pridali Luščík a Klačko. Konečný výsledok po 8:11 pre Ako chcete.


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. TIK Matej Dolník 7 Gólov
3. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. TIK Filip Skala 5 Gólov
6. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
7. TIK David Bielčík 4 Gólov