|
Filip Myslík

Farma opäť ukončila nádeje Wolves, Ovsište šokovalo Pergami

BRA

Boj o titul v bratislavskej Niké TOP lige odštartoval. Za nami sú štvrťfinálové zápasy, v ktorých šokujúco neuspel ani jeden tím zo skupiny B.

Na úvod obrovský šok...

Pergami Team sme po základnej časti nazvali prekvapením ročníka. Po zaváhaní v úvodnom kole zvíťazili šesťkrát v rade. S prehľadom si poradili s Engerau Boys (5:1) a dokonca aj s dovtedy suverénnym AFT Wolves (4:3). Vďaka vzájomným zápasom obsadili aj napriek rovnakému zisku bodov prvé miesto Skupiny B a tak mali v prvom kole play-off výhodu v podobe najslabšieho súpera s druhej prvoligovej skupiny. 

Nielen na základe umiestnenia, ale najmä na základe formy, boli v súboji s GPS Ovsište, ktoré si zaistilo postup do vyraďovacej fázy až v poslednom kole favoritom na postup. Petržalčania si však na zápas sezóny pripravili vynikajúcu taktiku, ktorá napokon slávila úspech. Chalani sa uzavreli na vlastnej polovici a hrozili z protiútokov. Taktika slávila úspech. Filip Frano strelil v prvej štvrťhodine dva góly za jednu minútu a favorit bol odrazu v obrovských problémoch. 


Ovsište bolo na koni a nemalo dôvod útočiť a hrať s nebezpečným Pergami otvorenú partiu. Zodpovedným defenzívnym výkonom dokázali favorita udržať na uzde a po zmene strán definitívne rozhodli o postupe do semifinále. Nie každému sa páči defenzívny futbal, ale v play-off sa nehrá na krásu. Petržalčania ukázali taktickú vyspelosť a zaslúžene postúpili ďalej. Či im to ale bude stačiť aj nabudúce...

Farma opäť ukončila nádeje Vlkov

V druhom zápase sme videli reprízu minuloročného súboja o tretie miesto. Farma Áčka vtedy zdolala AFT Wolves 5:4. Vlci túžili po pomste. Aj v tomto ročníku bol vzájomný zápas v kľúčovej časti sezóny mimoriadne vyrovnaný. Minimálne v prvom polčase. 

Skóre otvoril už v 2. minúte zápasu Ondrej Volek. O pár minút neskôr zaúradoval najlepší strelec ligy, na ktorého sa Vlci opäť mohli spoľahnúť. Remízový stav ale dlho nevydržal. Farme vrátil vedenie dve minúty pred koncom prvého dejstva Tomáš Chudják. Vyzeralo to tak, že do ruhého polčasu pôjdu hráči Farmy v miernej výhode. To sa im ale nakoniec nepodarilo, pretože v posledných sekundách sa opäť prihlásil o slovo Emil Haladej. Slovenský reprezentant parádnym priamym kopom vyrovnal na 2:2. 

Po zmene strán už ale góly strieľalo iba jedno mužstvo. Farma mala hernú prevahu, ktorú dokázala zužitkovať už vo štvetej minúte druhého dejstva. Na tento zásah už Vlci nedokázali odpovedať, naopak v záverečných minútach štvrťfinále inkasovali ešte dvakrát. O titul budú musieť zabojovať v nasledujúcej sezóne.

Tiki Taka schladila vášne nováčika

Engerau Boys po reštarte súťaže povstali z popola a nadýchli sa k vynikajúcim výkonom. Porážali jedného súpera za druhým a strieľali množstvo gólov. Základnú časť zavŕšili parádnym víťazstvom s AFT Wolves. Do play-off vstupovali v pozícii čierneho koňa ročníka. Prognózy sa nepotvrdili aj vďaka tomu, že hneď v prvom kole vyraďovacej fázy im žreb prisúdil aktuálneho vicemajstra.

Pre chalanov z Tiki Taka sa sezóna vyvíjala opačným spôsobom. Skupine A kraľovali až do piateho kola. V šlágri im hrebienok zrazilo Papalalulu. V lige nakoniec vicemajster nestačil ani na Farmu a obsadil až tretie miesto v tabuľke. 

V kľúčovom zápase sezóny ale Tiki Taka opäť zabrala a predviedla spoľahlivý výkon. Engerau im ale rozhodne nedarovali postup zadarmo. Prvé dejstvo bolo poriadne vyrovnané, do prestávky sa išlo za stavu 2:1 pre Tiki Taka. Hrdinom posledného štvrťfinálového zápasu sa stal Marek Sokol, ktorý v prvom polčase rozvlnil sieť dvakrát. 

Po zmene strán dokonca skompletizoval hetrik, čím sa stal jednou z najvýraznejších osobností prvého kola play-off. Na jeho tretí zásah ešte dokázal zareagovať Kyselák. Nováčikovi sa ale viac gólov aj napriek enormnej snahe streliť nepodarilo. V záverečnej 15-minútovke boli nútení otvoriť hru, čo napokon využil Martin Dužek a bolo vybavené.


Pravdepodobne najväčší favorit na zisk titulu Papalalulu postúpil do semifinále bez boja. Casino Olympic do zápasu nenastúpilo a tak mohol nováčik pozorne sledovať hru svojich nasledujúcich súperov. V semifinále nás čaká ostrosledovaný súboj Papalalulu - Tiki Taka. Pôjde o ligovú reprízu, ktorú 9. júna ovládlo Papalalulu v pomere 6:2. Tiki Taka má nováčikovi rozhodne čo vracať. O druhú semifinálovú odvetu sa postarajú mužstvá Farma Áčka - GPS Ovsište


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. TIK TIKI TAKA 5 24:10 13
2. EB EB 5 32:12 11
3. PČK Pečienkári 5 19:19 7
4. AFT AFT Wolves 5 16:18 6
5. RC Real Coholics 5 20:24 4
6. FCN FC Nealko 5 8:36 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 7 Gólov
3. TIK Matej Dolník 7 Gólov
4. TIK Filip Skala 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 5 Gólov
6. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
7. RC Matej Babic 4 Gólov