|
Filip Myslík

O titul zabojujú nováčikovia

BRA

Semifinále máme za sebou. Opäť sme sa mali na čo pozerať. Súboje rozhodli, že o trofej budú budúcu stredu nakoniec bojovať ligoví nováčikovia.

Čiernym koňom chalani z Petržalky...

Prekvapenie aktuálneho ročníka nakoniec prichádza z najväčšieho sídliska Bratislavy. Chalani z Petržalky len tak tak postúpili do play-off, v skupine A obsadili štvrté miesto. V úvodnom kole logicky "schytali" najťažšieho možného súpera z druhej skupiny. 

Vo vyraďovacej fáze boli označovaní za outidera. Hneď v úvodnom kole ostatným rivalom ukázali, že rozhodne nehodlajú hrať druhé husle. Vo štvrťfinále ušili fantastickú taktiku na Pergami Team, ktorý nakoniec v zápase nedokázal streliť ani jeden gól. Petržalčania sa naopak presadili trikrát a nakoniec oslávili prekvapujúci, ale zaslúžený postup.

Prešiel týždeň a okamžite ukázali, že to nebola žiadna náhoda. V semifinále dokázali z hry vyradiť rozbehnutú Farmu Áčka, ktorá v sezóne prehrala iba jeden jediný zápas. V prvom kole si navyše chalani poradili pomerne s prehľadom s nevyspytateľným AFT Wolves a zvíťazili 5:2. V semifinále boli pasovaní do úlohy favorita. 


Podobne ako Pergami, mali aj hráči Farmy problém s defenzívou GPS. Petržalčania zbytočne neriskovali a nedávali súperovi na vlastnej polovici priestor. Štvrtý najlepší tím skupiny A sa opäť dokázal dostať do dvojgólového vedenia už v prvom polčase. V ôsmej minúte zmenil stav najlepší strelec tímu Thomas Issa. 7-gólový útočník vybojoval loptu na polke a nechytateľne zakončil. GPS bolo na koni a snažilo sa o druhý gól. 

Ten sa mu podarilo streliť už o štyri minúty neskôr. Martin Kovačič predviedol ešte krajšie sólo a zvýšil na 2:0. Prvý polčas patril "Oranjes". Do druhého polčasu išli futbalisti Farmy s vedomím, že musia streliť čo najskôr kontaktný gól. S pribúdajúcim časom sa tlak zvyšoval. Gól sa im napokon podarilo streliť až v 42. minúte. Zaváhanie inak prakticky bezchybnej defenzívy využil Šimon Spišiak

Času už ale veľa neostávalo a šance neprichádzali. Farma postupne začala hrať power-play. Riskantný systém bez brankára ale požadované ovocie v podobe vyrovnávajúceho gólu nepriniesol. Naopak boli hráči Farmy potrestaní. V posledných sekundách zápasu upravil na konečných 1:3 do prázdnej brány Daniel Bortel. Futbalisti GPS Ovsište si v premiérovom ročníku vybojovali účasť vo finále. Farma opäť zabojuje "len" o bronzové medaile. Tretie miesto bude obhajovať proti Tiki Taka.

Farma Áčka - GPS Ovsište 1:3 (0:2)

Suverénny výkon Papalalulu 

Druhý semifinálový zápas mal prekvapujúco jednoznačný priebeh. Papalalalulu vleteli do Niké TOP ligy ako veľký vietor. Ani v jednom stretnutí nemali problém. S prehľadom vyhrali osem zápasov, do semifinále postúpili vďaka kontumácii súpera. 

V semifinále to už ale nemalo byť ani zďaleka také jednoduché. Finálovú miestenku si chceli druhý rok po sebe vybojovať chalani z Tiki Taka. Ich sen sa ale začal veľmi rýchlo rozplývať. V ôsmej minúte odštartoval gólový koncert Martin Jurkemik. V prvom dejstve sa 31-ročný hráč trafil dvakrát. Okrem neho rozvlnil sieť aj Filip Procház

Aktuálny vicemajster nedokázal nájsť recept na organizovanú obranu súpera ani po zmene strán. Naopak Jurkemik pridal ďalšie dva góly a definitívne rozhodol o postupe svojho tímu. Najmä jeho gól na 3:0 z priameho kopu stál za to. 

Papalalulu nadelilo Tiki Taka poltucet a vo finále bude plniť úlohu favorita. 

Papalalulu - Tiki Taka 6:0 (3:0)

Ďalšie výsledky 1. Niké TOP Ligy - skupina o umiestnenie
Casino Olympic - Engerau Boys 6:0 kont.
Brothers - MFC Metod 6:4
Decathlon - HUaHUaHE 2:8
Pobrežie Liehoviny - AS 0:6 kont.
Biely Balet - FC Individuals 0:6 kont. 
Pergami Team - AFT Wolves 6:0 kont.

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
# Tím Z Skóre Body
1. EB EB 4 28:8 10
2. TIK TIKI TAKA 4 21:8 10
3. PČK Pečienkári 4 15:15 6
4. RC Real Coholics 4 18:21 4
5. AFT AFT Wolves 4 12:18 3
6. FCN FC Nealko 4 8:32 1

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. TOP Liga
1. EB Šimon Štefanec 13 Gólov
2. RC Jakub Hoffman 6 Gólov
3. TIK Matej Dolník 5 Gólov
4. PČK Leonard Lukáč 5 Gólov
5. AFT Dominik Hunčík 4 Gólov
6. FCN Matúš Bombara 4 Gólov
7. TIK David Bielčík 4 Gólov